eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Rendőrök a lövöldözés helyszínén, Kansas City főpályaudvara közelében, ahol több embert meglőttek az idei amerikaifutball-bajnokság (Super Bowl) döntőjében győztes Kansas City Chiefs csapat tiszteletére rendezett ünneplésen 2024. február 14-én. A lövöldözésnek egy halálos áldozata és több mint 20 sebesültje van.
Nyitókép: MTI/AP/Reed Hoffmann

Gyerekek lőttek gyerekekre - egyre több szörnyű részlet lát napvilágot a kansasi horrorról

Két gyereket is letartóztattak Kansas Cityben a város amerikaifutball-bajnok csapata ünneplése során történt lövöldözés nyomán. Jelentések szerint az incidens sebesültjeinek fele 16 év alatti, miközben egy ember meghalt. A helyi média szerint több néző veszekedéséből lett tragédia.

Pedig önfeledt ünneplés jött volna: a Kansas City Chiefs amerikai futballcsapat zsinórban másodszorra, öt éven belül pedig harmadszorra nyerte meg az amerikaifutball-bajnokság csúcseseményét, a Superbowlt. Nem csoda, hogy becslések szerint egymillió ember volt kíváncsi rájuk és ment ki ünnepelni a névadó város utcáira.

A csapat otthonában szerdán tartott parádén azonban borzalmas jelenetek történtek. Egy lövöldözésben több, mint húszan megsebesültek, egy ember meghalt. Az elhunytról kiderült, hogy egy népszerű helyi rádiós műsorvezető és kétgyermekes anya volt, akit Lisa Lopez-Galvan néven említettek.

A tragédia nyomán három embert tartóztattak le, akikről csütörtökön kiderült, hogy ketten közülük kiskorúak. A rendőrök több lőfegyvert is lefoglaltak, de csütörtök éjfélig nem történt vádemelés.

A helyi hatóságok közben azt is közölték, hogy

a sebesültek fele gyerek.

Heten súlyos sebesüléseket szenvedtek. Az egyikről azt mondták, hogy sebesülései „90 százalékban halálosak, és ha nem viszik időben kórházba, akkor nem éli túl”. A helyi gyerekkórház közölte: 12 sebesültet kezelnek, 11 közülük 6 és 15 év közötti gyerek, lőtt sebekkel. A kórház képviselője szerint várhatóan mind felépülnek.

A feltételezett elkövetőt és fegyveres társát járókelők teperték le.

Egy videón azt látni, hogy két ember lök a földre le egy személyt és tartja ott a rendőrök megérkezéséig. Lisa Money járókelő elmondta, épp a konfettit akarta összeszedni az utcán, amikor valaki azt kiabálta:

„a földre, mindenki vesse magát a földre!"

Először azt hitte, hogy az egész egy vicc, de aztán látta, hogy a TEK ottani megfelelője, a SWAT kommandósai egy kerítésen ugrálnak át.

Egy videón azt lehetett látni, hogy a rendőrök a tömegben rohannak, és megpróbálnak újraéleszteni egy meglőtt embert, miközben egy másik fájdalmak közepette fekszik a közelben.

Az eset a Chiefs játékosait is megrázta. „Imádkozom Kansas Cityért” – írta a quarterback pozícióban játszó Patrick Mahomes. Megszólalt Taylor Swift popsztár barátja, Travis Kelce is, aki nyilatkozatában azt írta: „összetörte a szívemet a tragédia. Azokra gondolok, akik ünnepelni jöttek bennünket”.

Csütörtökön a városi rendőrség az mondta: a Union állomás előtt történt lövöldözés kiváltó oka a néhány néző között kirobbant veszekedés volt, és nem volt köze terrorhoz.

Tudósítók megemlítették, hogy csak az idei év első másfél hónapjában 48 tömeges lövöldözés történt az Egyesült Államokban. 81 ember meghalt, 165-en sebesültek meg – közölte a Fegyveres Erőszak Archívum nevű helyi jogvédő csoport.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×