focivilag

Allegri megy vagy marad?

3 perces olvasási idő

A Mestert tárt karokkal várták a szurkolók és többen azt remélték, hogy a kissé szétesett, identitását vesztett egyesületet ismét gatyába rázza. 

Első “Allegris” időszakban dominálta az olasz focit a Juventus és a Bajnokok Ligájában is rendszerint lépést tudott tartani az európai topklubokkal, ám amióta elküldték az edzőt elveszítette dominanciáját a csapat. 

Megváltóként hozták vissza és egy ötéves szerződést kötöttek vele. Erre az 5 évre pedig azt a célt tűzték ki (Agnellivel, aki azóta otthagyta az elnöki széket), hogy 5 év alatt egy Európában is érvényesülni tudó top csapatot építsen fel. Az idei az utolsó előtti éve a jelenlegi szerződéséből, de már több olasz forrás is azt rebesgeti, hogy nem fogja kitölteni a 2025-ig tartó kontraktust. 

Allegri nemhogy az ötéves tervet nem tudta megvalósítani, de amióta ő az edző egy kupát sem tudott a magasba emelni a csapat. Persze nem lenne fair csak az edzőt hibáztatni ezért. Második ittléte alatt nem kevés botránnyal kellett szembenéznie Allegrinek. Komplett vezérkar lemondott pénzügyi manipulálások miatt, pontokat vontak le a csapattól, súlyos sérülések miatt a húzóemberek folyamat formán kívül játszottak, dopping-, és fogadási botrány miatt pedig kettő játékos is eltiltást kapott. Emellett pedig folyamat arról szóltak a hírek, hogy az új vezetés nem bízik Allegriben és más edzővel képzelik el a jövőt.

Viszont az utóbbi hónapokban a csapat formája jelentősen javult és a kis költségvetés valamint a kevés nyári érkező ellenére, a Juventus az egyetlen kihívója a jelenleg nagyon erős Internek a bajnoki címért vívott csatában. Cristiano Giuntoli is rengeteget tett, hogy Allegri nyugodtan dolgozhasson és a vezetőség is egyre jobban ki van békülve Allegrivel, azonban maga az edző az, aki nem biztos hogy folytatná Juvés karrierjét. 

Az olasz hírforrás szerint a vezetőség Allegrire bízza a döntést. Amennyiben távozik, új nevek után néznek, de ha marad akkor örömmel folytatják a közös utat. A Misterről korábban lehetett már olvasni, hogy nem elégedett a kialakult új környezettel és nem érzi a régi megszokott “Spirito Juvét”, így év végén lemond. Azonban akkor még nem volt ekkora lendületben a Bianconeri, és a csapatösszhang se volt ennyire erős, mint most. 

Nem tudni egyelőre mi lesz Allegri sorsa, de ha elhagyja az Öreg Hölgyet, akkor Thiago Motta veheti át a helyét, akit több nagycsapat is szemmel tart. A Bologna edzőjét azért tartják megfelelő utódnak Giuntoliék, mert egyrészt egy nagyon erős csapatot rakott össze Bolognában, emellett modernebb felfogásban játszatja a fiait, mint Allegri és jól bánik a fiatal játékosokkal, akikből most jelenleg sok van a Juve keretében. 

Forrás(ok): football-italia.net