Tippek a megfelelő fogpótlás kiválasztásához

Fogpótlásra számtalan ok miatt lehet szükség: fogágybetegség következtében kihullott fogak, fogromlás miatt bekövetkezett foghúzás – csak néhány példa, ami miatt elveszíthetjük fogainkat. A cél természetesen mindig a fogmegtartás, azonban ha már menthetetlen a fog, vagy több kárt okozna a szájüregben, akkor sajnos nincs más megoldás, mint a foghúzás. (x)

Azonban a modern technikának köszönhetően manapság már többféle pótlási típust is választhatunk a pénztárcánktól, fogaink állapotától és a hosszú távú céloktól függően. A Budapest Dentcare profi csapatának segítségével összegyűjtöttük a legjobb és leggyakoribb fogpótlási módszereket!

Fogkorona

A fogkorona egyetlen fog helyreállítása esetén tökéletes választás. A fogkorona esetében a sérült fogra húzzák rá a koronát, akár egy sapkát. Tartós és esztétikus megoldás, nem is fog feltűnni, hogy koronát viselünk. Készülhet fémkerámiából és cirkóniumból.

fogorvos

Foghíd

A foghíd egy vagy több foghiány esetén is alkalmazható megoldás. Készülhet hagyományos módon, amikor a még meglévő fogakra ragasztják rá, és rögzíthetik implantátumokra is. Utóbbinál egy titán csavarral pótolják a foggyökeret. A hagyományos foghíd kedvezőbb árú és gyorsan elkészül, de 10 évente cserére szorul, míg az implantációs foghíd drágább, viszont egy életre szól.

Implantátum

Az egyik legmodernebb megoldás a fogpótlások tekintetében az implantátum. Fogbeültetés során mind a foggyökeret, mind a fogat implantációs eljárással pótolják. Ez a legtartósabb megoldás és a legkényelmesebb is. A beültetett fogak esztétikusak, és olyan érzést keltenek, mintha igaziak lennének. Az eljárás hosszadalmas, cserébe a végeredmény életre szóló ragyogó mosoly.

Rugalmas fogsor

A rugalmas fogsor részleges fogsort jelent, amely tökéletesen illeszkedik a fogínyhez és a fogakhoz. Kényelmes, egyúttal stabil viselet, minden esetben egyénre szabott. Pénztárcabarát megoldás, és nem kell rá annyit várni, mint egy implantátum esetében.

Fix fogsor

A fixen rögzített fogsor előnye, hogy nem mozdul el, és teljesen fájdalommentes a rögzítése. Nincs szükség invazív beavatkozásra, elegendő a helyi érzéstelenítés alkalmazása. A rögzített fogsort csak tisztítás idejére szükséges kivenni, egyébként a szájban maradhat akár éjszakára is.

“A Budapest Dentcare fogászati klinikáján egyénre szabott, magas szintű fogászati ellátásban részesülnek pácienseink. Elkötelezettek vagyunk a fogászati beavatkozások barátságosabbá tételében, ehhez többféle módszer is a rendelkezésünkre áll, így minden hozzánk látogató páciens a számára legideálisabb kezelést kapja. Elmondhatom, hogy sok embernél feloldottuk már a félelmet a fogorvosoktól” – nyilatkozta Dr. Deák György, a Budapest Dentcare vezető szájsebész szakorvosa.
Bármilyen fogpótlás mellett is döntsünk, a Budapest Dentcare-nél fájdalommentesen varázsolnak számunkra tökéletes mosolyt.

Partner tartalom (x)

Forrás: Napidoktor.hu