Mi sem bizonyítja jobban az idő sebes haladását, mint a tény, hogy a szinte tegnap bemutatott, hódfogúnak is becézett 4-es szériájú BMW-k megérettek az időközi ráncfelvarrásra – a németek a kupéval és a kabrióval kezdték a sort, amelyek márciusban élesednek majd 2025-ös modellévvel. A frissítés szolid kozmetikai megújulást jelent, amelyhez immáron vadonatúj 3D lézerfények járnak.

Az új lézerfény az M440i esetében szériafelszereltség lesz: a világító diódák üvegszálas formákra bocsátanak ki fényt, így jön létre az izgalmas, 3D-s fényszóró dizájn. Mindehhez új 19 colos felnik és áttervezett színpaletta is társul. Utóbbi Cape York Green és Vegas Red árnyalatokat is tartalmaz már. A 430i verziók matt króm betétekkel és új hűtőmaszk mintázattal gazdagodnak, míg a 440i fényes fekete kiegészítőket és M emblémákat kap.

Kívül nagyítóval kell keresni az újdonságokat

Az enyhe formai frissítések között a fekete kipufogóvég és az azt körülvevő fényes fekete betét is szerepel, amely a korábbi szürke megoldás helyébe lép. Akik még agresszívabb küllemet óhajtanak, azoknak a szénszálas kiegészítőket elhozó M Carbon Exterior Package jelent gyógyírt. Odabenn is érintőleges a megújulás, amely új kormánykereket, valamint megvilágított váltófüleket takar. Megújult a fénycsomag, valamint a légbeömlők is. Az érintőképernyőn futó szoftver is friss, immáron az iDrive 8.5 szalad rajta.

A motorháztető alatt is vannak újdonságok: a 430i könnyűhibridként, új belépő portokat és égéstereket kapott, ráadásul a komplett befecskendezés, valamint a szelepvezérlés is módosult. Ennek ellenére a 259 lóerős teljesítmény és a 400 Nm-es nyomatékmaximum maradt. Új a 440i háromliteres hathengerese is, szintén könnyűhibrid kiegészítéssel (11 LE és 200 Nm), amely így 391 lóerőt és 539 Nm-t tud.

Minimális frissüléssel újult meg a beltér is

A 4-es széria frissülése persze az M modelleket is érintette. Ahogy az alapváltozat, úgy a sportorientált változat frissülése is inkább enyhe, ám a motorháztető alatt fontos fejlődés történt. Az M4 Competition xDrive kupé és kabrió is 20 lóerő plusszal élesedik, így esetükben már 530 lóerőről beszélhetünk.

A kis erősödés az összkerekes M Competiton modellek esetében nem hoz érdemi gyorsulást, a 0-100-as sprint ugyanúgy 3,4, illetve 3,6 másodperc maradt. A hátsókerekes, valamint a nem Competiton csomagos változatok teljesítménye mindeközben nem változott, azonban az alap kézi váltó szerencsére továbbra is a kínálat része.

Csupán az összkerekes M4 Competition erősödött 20 lóerővel

Az időközi ráncfelvarrás persze itt sem hozott formai forradalmat, az új vonalak szinte észrevehetetlenek maradtak. Ez esetben is az új fényszórók jelentik talán a leglényegesebb pontot, amelyek a gyártó szerint a korábbinál jobban megvilágítják az autó előtt területet. Ennek megfelelően a nappali menetfény és az index fénye is megújult. Hátul ugyancsak a lámpatestek változtak. Illetve az M emblémák is új színeket kaptak, noha ez tényleg minimális változás.

Vannak emellett új kovácsolt felnik, na meg odabenn is új a kormánykerék, lapított dizájnú, 12 óránál vörös csíkkal, a sportosság jegyében. Mi több, opcionálisan Alcantara borítással is választható a volán. Odabenn csak a betétek frissültek ezen felül, no meg itt is a legújabb iDrive fut a központi kijelzőn.

A legfrissebb szoftver fut a méretes központi kijelzőn

Az új modellek ebben az esetben is 2025-ös modellévvel futnak és a tavasz elejétől válnak elérhetővé a forgalmazónál.