focivilag
Kaio Jorge a Juventus színeiben

A Juvének megvan a terve Kaio Jorge-val

2 perces olvasási idő

A fiatal brazil támadó nagy reményekkel érkezett, majd egy súlyos sérülést szenvedett, azonban a Frosinonénál kezd magára találni, ami a vezetőségnek is tetszik.

A 22 éves Jorge a Santostól csatlakozott a Juvéhoz még 2021-ben mindössze 6,8 millió euróért, viszont első szezonjában térdszalag szakadást szenvedett, amivel aztán majdnem két évig bajlódott, de idén végre ismét rendszeres játékra képes.

A Frosinonét kis túlzással  a Juve fiataljai viszik a hátukon, ugyanis Soulé nemcsak házi gólkirály, de az egyik legjobban cselező játékos. Mellette Barrenechea is rendszeresen kezd és Kaio Jorge legutóbbi két meccsén két gólt szerzett. Ráadásul vasárnapi találkozón pont a fentebb említett 3 játékos hozta össze az egyenlítő gólt.

Kaio Jorge olaszországi karrierje nem indult zökkenőmentesen. Sérülése előtt szinte csak az utánpótlásban játszott emiatt felépülése után, tavaly nyáron, kölcsönadta őt a Juve, hogy rendszeres játéklehetőséghez jusson a felnőtteknél is. De Frosinonénál is nehezen lendült játékba és látszódott rajta a két év kihagyás de az utóbbi időkben egyre magabiztosabban játszik, ami a Juventus figyelmét is felkeltette, és már tervezik a következő lépéseket Jorgéval kapcsolatban. 

A klub úgy tervezi, hogy elsőnek meghosszabbítja a 2026-ban lejáró szerződését, majd egy újabb évre kölcsönadja, valószínűleg megint csak a Frosinonénak, és az akkori formája alapján eldöntik, hogy visszahívják vagy esetleg eladják.

Forrás(ok): football-italia.net