3+1 ok az egészséges ételrendelés mellett

“Nincs időm főzni” – ez a leggyakoribb indok, amit az egészséges étkezés ellen szoktak felhozni, egyfajta kifogásként, hogy miért megint a sarki gyorsétteremben ért a déli harangszó.

A mondás úgy tartja, hogy arra van időnk, amire akarunk áldozni. De mi van akkor, ha valaki tényleg nem akar a főzésre időt szánni, mégis szeretne egészségesebben étkezni, akár egészségügyi okok miatt, vagy csak azért, hogy jobban mutasson nyáron a strandon? A válasz egyszerű: létezik egészséges ételrendelés is!

ételrendelés

Most 3+1 okot hozunk, hogy miért jó dolog az egészséges ebéd házhozszállítás!

  1. Zéró bevásárlás, nulla nyűg

A főzés egy dolog, mint tudjuk, az egész a megtervezéssel kezdődik – jó esetben. Még rosszabb, ha céltalanul betévedsz egy boltba, és véletlenszerűen bedobálsz a kosaradba ezt-azt, hogy majd valamit összehozol belőle. Otthon aztán nyilván pont hiányozni fog valami az áhított fogásból, úgyhogy jöhet egy újabb boltkör, aztán maga a főzés. Elpakolás és mosogatás közben már átkozod a percet, hogy ételkészítésre adtad a fejedet, pedig akkor még nem is tudod, hogy nincs meg az elviteles dobozodra illő tető a szekrényben. ?

2. Viszlát, agyalás!

A már említett megtervezés jóval több annál, minthogy eldöntöd, mit kívánsz. Ha egészségesen szeretnél étkezni, akkor egy kicsit több szempontot kell figyelembe venni, nem beszélve arról, ha valaki mentesen is táplálkozik. Az egészséges ételrendelés erre is megoldás: ilyen változatos menüt legfeljebb akkor tudnál magadnak összeállítani a hétköznapokban, ha a 8 órás munkaidőnkből 7,5-et receptek böngészésével töltenél.

3. Az egészséges ételrendelés változatosságot is ad

Az egészséges táplálkozás egyik alappillére a változatosság, de tedd a szívedre a kezedet: mindenkinek megvan az a 8-10 bevált receptje (maximum), amit cserélget. Ezek egy idő után a testednek is unalmassá válnak, és kiéhezel valami újra. Egy-egy étteremlátogatás enyhítheti ezt az igényt, de mennyivel egyszerűbb, ha készen kapsz nap mint nap egy olyan fogást, amit sosem mertél kipróbálni, vagy éppen nem tudtad, hogy kell elkészíteni? Teljesen ismeretlen alapanyagokkal is megbarátkozhatsz, amik akár az új kedvenceiddé is válhatnak.

+1: Nincs maradék

Az élelmiszerhulladék mennyisége elképesztő méreteket ölt, és a kukába dobott kajákkal senkinek sem teszel jót. Az egészséges ételrendelés egyik pozitív oldala ez is: az ételadag elfogy, a hűtőben pedig nem marad felhalmozva feleslegesen semmilyen alapanyag. Ráadásul azoknak is kedvez, akik nem szeretik több napon keresztül ugyanazt az ételt enni: minden nap egy új, izgalmas fogás érkezik!

Összességében tehát nem kérdés, hogy aki szeretne egészségesebben étkezni, de egy perccel sem töltene több időt a konyhában, annak az egészséges ételrendelés a legszerencsésebb opció, akár rövid, akár hosszútávon.

Forrás: Napidoktor.hu