focivilag

Allegri most már beismeri, hogy Scudetto esélyesek

3 perces olvasási idő

A csapat edzője eddig igyekezett levenni a terhet a játékosairól és nem beszélt bajnoki esélyekről, azonban a Lecce elleni meccs után már beismerte, hogy fej-fej mellett haladnak az Interrel.

Magabiztos 3-0-s győzelmet könyvelhetett el a csapat vasárnap este idegenben, amin Vlahovic ismét duplázott, így már második a Serie A góllövő listáján 11 góllal, és csak Lautaro Martinez előzi meg, aki pazar formájának köszönhetően 18 gólnál tart.. 

Allegri azzal kezdte az interjút, miért kiabált a csapattal 2-0-s előnyben. 

“Volt egy időszaka a meccsnek, amikor a csapat kevésbé volt koncentrált, és többször is hibáztak. Annak ellenére, hogy nem tűntek veszélyes szituációknak könnyen gólt kaphattunk volna és akkor máshogy nézett volna ki a meccs. Pszichológiailag a hazaik kerültek volna akkor fölénybe.” 

“Igyekszünk minél jobban hozzászoktatni magunk a győzelmekhez. Mérkőzéseken belül fel kell ismerni mikor kell támadni és mikor kell védekezni, ezek felismerésében sokat fejlődött a csapat, és az önbizalmunk is egyre nő. Lecce erősen presszingelt és sokat futottak, nem volt egyszerű mérkőzés, mi is vétettünk hibákat az utolsó megmuzdulásoknál. Szerencsére Leccének elfogyott az ereje és akkor vettük át az irányítást. 

Vlahovic második góljához McKennie adta az asszisztot, bár az amerikai fejese Vlahovic nélkül is a hálóban kötött volna ki, arról kérdezték Allegrit, hogy szerinte fair volt-e Vlahovictól, hogy “elvette” a gólt McKennie-től: 

“McKennie fél a repüléstől így vonattal érkezett Leccébe így mindenképp jól jött volna neki egy gól.”

Vlahovic 4 gólt szerzett 2 Serie A meccsen és a csapat egymás után kétszer nyert 3-0-ra. Az elmúlt 1 hónapban úgy néz ki a Juve “levedlette” magáról az 1-0-s eredményeket, ami Allegri védjegye:

“Az edzéseken folyamat azt gyakoroljuk, hogyan mozogjunk együtt, hogyan találjuk meg a megfelelő területeket és hogyan kell leráznod az embered, ezek azok a főkomponensek, amikkel meccseket lehet nyerni. Ez minden amit az edzéseken csinálunk.” 

Mivel az Inter most Szaúd-Arábiában van a Szuperkupa miatt, így a Juventus áll az első helyen, de február 4-én összecsap a két rivális, ami izgalmas meccsnek ígérkezik:

“Nagyon fontos számunkra, hogy megfelelő fizikai és mentális állapotban várjuk az összecsapást, de a fő, hogy 19 pontra vagyunk az ötödik helytől.”

Allegri szokásos beszédétől eltérően, vagyis a cél a top 4, most már a bajnoki esélyekre is tett célzást:

“A fociban minden lehetséges. El kell hinnünk, hogy képesek vagyunk nagy dolgokat elérni, és a látszólag lehetetlent lehetségessé tudjuk tenni. Mindent bele kell adni és ha az ellenfél így is legyőz, akkor el kell ismerni, hogy jobbak voltak nálunk és gratulálni kell nekik. Ez az a hozzáállás, ami átlendít a határainkon és az életben is előre visz.”

Ez volt Allegri 300. győzelme a bajnokságban, ezt a számot eddig csak két edzőnek sikerült elérnie Nereo Rocconak, aki 302 győzelmet tudhat magáénak és Giovanni Trapattoninak, aki 352 Serie A győzelmet ért el:

“Örülök, hogy sikerült 300 meccset megnyernem, minden hálám a játékosoknak akiket edzettem eddigi pályafutásom alatt. Nagyon szerencsésnek érzem magam, milyen különleges játékosokkal dolgozhattam együtt, igazi öröm volt őket játszani látni.”

Végül azt kérdezték a Mestertől, hogy mit gondol arról, hogy ez a második időszakának legjobb Juventusa:

“Amikor visszatértem a Juventushoz éreztem egy kis arroganciát, mert mindenki azt gondolta, hogy egyből visszatérünk a győztes útra, ami túlzó elvárás volt. Nekem is vissza kellett szoknom, hogy az oldalvonal mellett állok és meccseket irányítok. Együtt fejlődtünk az évek alatt. Ebben segít az új sportigazgatónk is Cristiano Giuntoli és a többi stábtag, és ez mind annak a projektnek a része melyet 2021-ben kezdtünk el.”

Forrás(ok): football-italia.net