4 tipp, ami segít csökkenteni az alkoholfogyasztásodat

Forrás: Shutterstock -
alkoholfogyasztás szívbetegség alkohol közérzet
Sokan már a száraz január kíhívás közepén is túl vannak, közülük többen levonták a konzekvenciát, ugyanis már 3 hét alatt is sokat javult a közérzetük az alkoholos italok elhagyásával. Vannak, akik időközben feladták, ám egyáltalán nem biztos, hogy azért, mert az elhatározásuk nem volt komoly. Szakemberek most elárulják, melyek azok a praktikák, amelyekkel könnyebb kitérni az alkohol csábítása elől. 

Bár még tartja magát az a nézet is, miszerint egy pohár bor este jótékony hatással van a szervezetre, egyre többet hallani arról, hogy az alkoholnak minden cseppje idegméreg. Tény: senki nem egy pohár bortól lett beteg, de az is az, hogy a legtöbben nem is állnak meg egy ital elfogyasztásánál.

Kutatások kimutatták, hogy az alkoholfogyasztás elhagyása csökkentheti a magas vérnyomás, a szívbetegség és a májbetegség kockázatát, valamint a száj- vagy nyelőcsőrák, a gége, bél- és mellrák kialakulásának esélyét.

Az alkohol szinte minden szervünkre káros hatással van. Forrás: Shutterstock

Dr. Suneel Kamath, a Cleveland Clinic Cancer Institute munkatársa négy tippel segít, hogy minimalizáld vagy akár el is hagyd az alkoholfogyasztást - írja a The Sun.

1. Ne tarts alkoholt a házban
2. Tarts alkoholmentes hónapot egy barátoddal
3. Igyál alkoholmentes koktélokat, sört vagy bort
4. Válassz olyan hobbit, ami nem kötődik az alkoholfogyasztáshoz

Ez is érdekelhet:

Így hat az alkoholfogyasztás az alvásodra: van, akinek különösen kerülnie kell a poharazgatást

Jelek, amik arra utalhatnak, már az alkoholizmus határán lehetsz: szakértő figyelmeztet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.