focivilag

Chiellini előtt továbbra is nyitva az ajtó

kevesebb, mint 1 perces olvasási idő

Giorgio Chiellini szögre akasztotta a cipőjét, de nem maradt sokáig távol a foci világától, ugyanis legutóbbi klubjánál, Los Angeles FC-nél kezdett el edzőként dolgozni.

A volt kapitányunk kétségkívül Buffon és Del Piero mellett helyezkedik el a klublegendák rangsorában és annak ellenére, hogy maradt Amerikában a Juventus mindig tárt karokkal fogja várni. 

Chiellini összesen 17 évet játszott a csapat színeiben és távozásával a klub nem csak egy nagyszerű játékost veszített de egy óriási jellemet is. 2022-ben távozott az Öreg Hölgytől a Los Angeles FC-be, akikkel bajnok is lett, majd 2023 decemberében bejelentette visszavonulását. A héten pedig elfoglalta új pozícióját, játékosok fejlődéséért fog felelni. 

Arról nincs hír, hogy meddig szól az edzői szerződése, de az olasz források szerint fél évig fog tevékenykedni az “Angyalok városában”, és júniusban visszatérhet a Juventushoz.

Chiellinire nemcsak edzőként lehetne számítani, mivel közgazdász mesterdiplomával is rendelkezik, így a vezetőségen belül is el tudna helyezkedni, ahonnan pont hiányzik egy ikonikus Juventus figura. A lapok úgy tippelik, hogy 2024/25-ös szezonra lesz ismét a Juve család tagja Chiellini, amire nincs konkrét bizonyítékuk, de azt jelnek veszi, hogy ikertestvére, Claudio már a csapatnál dolgozik. Claudio a Next Gen csapatát irányítja, amely korábban Giovanni Manna fennhatósága alá tartozott. 

Forrás(ok): juvefc.com