Egy négyéves kislány feljutott a Mount Everest alaptáborába

Mount Everest kislány rekord alaptábor
A négyéves Zara Šifra a legfiatalabb ember, aki valaha is járt a Mount Everest alaptáborában, 5364 méter magasan. A kislány a szüleivel és a hétéves bátyjával teljesítette a túrát .

David Šifra, az édesapa azt mondta a Mirrornak, hogy az úton semmi probléma nem volt, a gyerekek véroxigénszintjét folyamatosan ellenőrizték.

"A túra során nem volt semmi gond, az akklimatizáció az átlagosnál jobban ment, a kis Zara, köszönhetően a nagyon jó fizikai állapotának, túrázók százait is megelőzte. Elképesztő, hogy egy 4 éves kislány fizikailag és szellemileg is képes ilyesmire" — mondta az David.

A Mount Everest alaptábora 5364 méter magasan fekszik, az oda vezető túra 273 km hosszú és nagyon megterhelő az emberi test számára. A levegő sűrűsége ezen a szinten csak a fele a tengerszinten mérhetőnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.