focivilag

Miért játszatja Allegri kevesebbet Kean-t?

2 perces olvasási idő

A rövid válasz az lenne, hogy azért mert nem rúg gólokat, de tudjuk, hogy Allegri több szempontot is néz, amikor csatárt választ.

Moise Kean a Juve saját nevelésű csatára és nagy reményekkel hozták fel az első csapathoz még 2016-ban, mindössze 16 évesen! Ő volt az első 2000-es években született focista aki gólt szerzett felnőtt csapatban és bizakodott minden Juve szurkoló, hogy végre lesz egy csatár, akivel hosszútávon lehet számolni. Azonban Kean áldozata lett a Juventus XI. századi történelmének legérdekesebb igazolásának, Cristiano Ronaldonak. Ronaldo érkezésével nem volt számára hely, és emellett tőkét is fel kellett szabadítani ahhoz, hogy Ronaldo hatalmas fizetését finanszírozni tudja a klub és Kean-t ítélte mozdíthatónak a vezetőség. Egy balul sikerült evertoni kaland után jött egy lényegesen jobb PSG-s idény, viszont se a PSG se az Everton nem tartott rá igényt, így ismét a Juve szerződtette. 

Kean második Juve érája felemásra sikeredett. Vlahoviccal és Milikkel kellett megküzdenie a helyekért, és egy olyan szezonban szerzett 6 gólt a bajnokságban, amikor rengeteget rotált Allegri és egyik csatár se rúgott 10 gól fölött a Serie A-ban. A mostani idényben Vlahovic és Milik csatárpáros kiegészült Chiesa-val és Yildizzel is, tehát 5 ember van 2 posztra egy olyan szezonban, amikor csak a bajnokságra kell koncentrálni. Allegri kedveli Kean-t és többször szavazott neki bizalmat még akkor is, amikor Vlahovic egészséges volt. Azonban Yildiz berobbant a kezdőbe, ami azt jelenti, hogy Kean lecsúszott Milik mögé a kiválasztási “ranglétrán”. 

Annak érdekében, hogy Kean formába lendüljön (és esetleg jó áron el lehessen adni)  januárban kölcsönbe szeretnék adni az olasz támadót, amire hajlik a játékos is. Lapok szerint Fiorentina lehet a befutó, akiknél a csatár épp hiányposzt.

Forrás(ok): juvefc.com