focivilag

Csökkenhet a Serie A mezőnye

2 perces olvasási idő

Olasz csapatok képviselői gyűltek össze, hogy megvitassák, visszatérjenek-e a 18 csapatos bajnoksághoz.

A Serie A a top 5 bajnokság egyike és jelenleg ugyanúgy 20 csapatot indítanak minden évben mint a Premier League és a La Liga, ez azonban megváltozhat a jövőben. Olaszországban már jó ideje beszédtéma a létszámcsökkentés, ami nem lenne újdonság az olasz félszigeten, ugyanis 2004/05-ös szezonig 18 csapatos volt a Serie A mezőnye. 

A bővítés óta több szakember is megjegyezte (köztük Chiellini is), hogy esett a Serie A színvonala, amit jól mutat a nemzetközi kupákban való szereplés, melyben legutóbb 2010-ben diadalmaskodott olasz csapat. 

Tegnapi napon a Serie A nagycsapatai összegyűltek, hogy megvitassák az ügyet, melyen természetesen a Juventus is részt vett. Nemcsak a színvonalesés miatt szeretnének változást eszközölni, hanem az egyre növekvő meccszámok miatt is. Olvashattuk, hogy nemcsak a VB növeli a résztvevők számát de a BL formátuma is megváltozik, mely több meccset jelent az egyesületeknek.

Tehát a cél az, hogy az egyre növekvő terhelést enyhítsék, és ne legyenek kifacsarva a játékosok. Nem véletlen az aggodalom a csapatok részéről, több bajnokságban lehet látni sérüléshullámokat, és a súlyos sérülések száma is emelkedett idén. Természetesen a csökkentés azt is eredményezné, hogy a kiscsapatoknak nehezebb dolga lenne feljutni az első osztályba, ami növelné a Serie A versenyképességét. 

Forrás(ok): juvefc.com