focivilag

Barzagli szerint ebben különbözik Allegri a többi managertől.

2 perces olvasási idő

Az olasz védőlegenda nemrég adott interjút, amiben kiemelte Allegri azon tulajdonságait, amik top edzővé emelik.

Amióta visszatért a csapat élére, elég sok kritikát kapott a Mester, főleg a tavalyi évben. De a megtépázott keret és a csapaton kívüli botrányok ellenére tisztességes eredményeket hoz Allegri és még mindig Scudetto esélyes a Juventus. 19 forduló után 46 pontnál járnak a zebramezesek és csupán két ponttal vannak lemaradva az első helyezett Intertől.

Ugyan folyamat érkeznek most is a kritikák a mutatott játék, defenzív felfogás és a támadók nem megfelelő használata miatt Allegri az eredményekre koncentrál. Főként ez az egyik ok Barzagli szerint, amiért volt mestere az egyik legjobb a szakmában, valamint kiemelte azt is mennyire összetartó a jelenlegi csapat:

“A csapategység az idei Juve nagy fegyvere, ezt már többször is megmutatták az idény folyamán” kezdte az interjút a világbajnok hátvéd a DANZ újságírójának.

“Ez a csapat éhes a sikerre, és szeretnek együtt játszani. Legutóbb láthattuk mennyire együtt örültek a győztes gólnak majd a lefújást követően is közösen ünnepeltek. Jó az összhang és egy célért hajt mindenki, emellett a játékosokon látszik, hogy jövőre is itt szeretnének játszani.”

Ezután Barzagli kitért Allegrire és elmondta miért gondolja az egyik legjobb edzőnek: 

“Allegri többször is dolgozott már nyomás alatt. Habár nem eddz már engem, továbbra is szoros a kapcsolatunk. Mindig kiálltam mellette, olyan tulajdonsággal rendelkezik, amivel más edző nem; képes kizárni a problémákat, és nem keresi a kifogásokat. 

“Tavalyi idényben is magára vállalta a felelősséget, annak ellenére, hogy több kulcsjátékosa is hiányzott. A hiányzókra sose tekintett problémaként. Ez egy nagyszerű képesség, amikor valaki hiányzik mást léptet elő és a helyettes is jól teljesít mert önbizalmat adott neki. Ez a Juventus hisz a győzelemben, több meccset is az utolsó pillanatokban nyertek meg. Amikor pályára lépnek a meccs lefújásáig küzdenek.”

Forrás(ok): juvefc.com