focivilag

Allegri meg van elégedve a Juve tinédzsereivel

2 perces olvasási idő

A csapat edzője nem győzte dicsérni a keret két legfiatalabb tagját Dean Huijsen-t és Kenan Yildiz-t.

A két tinédzser még tavaly év végén keltette fel Allegri figyelmét a Primavera és a Next Gen-ben nyújtott teljesítményükkel, aminek eredményeképpen a mester elvitte őket a nyári felkészülési meccsekre. A holland és a török játékos is élt a lehetőséggel és idén már a felnőttek között is bemutatkoztak tétmeccseken melyeken szintén nem okoztak csalódást. 

Allegri ugyan nem halmozza el a két fiatalt játékpercekkel, de mind a ketten időnként szerepet kapnak a Nex Gen csapatban, ami a Juve tartalék egyesülete a Serie C-ben. 

Allegri a következőket mondta a két játékosról:

“Ahhoz hogy valaki az első csapat tagja legyen nemcsak technikailag de hozzáállásban is el kell érnie egy bizonyos szintet, szerencsére Dean és Kenan is megugrották mint a két lécet. Szép karriert fognak befutni mindketten. mondta Allegri a JuventusNews24-nek. 

“Elvittem őket az amerikai túrára, mert minden évben visszük magunkkal az akadémia legjobbjait. Célunk az, hogy mindig legyen valaki az utánpótlásból akit elő tudjunk léptetni a felnőtt csapatba. Huijsen nagyon jó lábbal, okosan és magabiztosan játszik, csak úgy, mint Yildiz, aki nagyszerű technikai képességekkel rendelkezik, vertikálisan játszik és szeret aktív lenni a pályán”

“Amikor Huijsent pályára küldtem a Milan ellen csupán rátettem a kezem a fejére, ami többet ért mint ezer szó. Nyugodtan játszott és hiba nélkül hozta le a meccset. Az elmúlt időszakban volt pár hibája a Next Gen csapatban, ami miatt vesztett önbizalmából, de mostanra túltette magát rajtuk.

Allegri ezután kitért Yildiz Udinese elleni debütálására is, amin többször is a haját igazgatta a török játékos:

“Az Udinese ellen nagyszerűen tartotta meg a labdákat, ösztönös tehetség, ami nagy erőssége. Örülök, hogy levágatta a haját ez is az érettségére utal és, hogy nyitott a tanácsokra.”

Forrás(ok): juvefc.com