focivilag

Mi lesz a Juve fiataljaival?

3 perces olvasási idő

Juventus sose volt híres az utánpótlásáról, de az utóbbi időben mindig fel-felbukkant pár izgalmas tehetség, akikre fényes jövő várhat. Azonban nem biztos, hogy mindegyikük a Juvéban fut be fényes karriert.

Matías Soulé

Az ifjú argetínnal kezdjük a sort, mert ő futja a legjobb szezont. Jelenleg kölcsönben szerepel a Frosinonéban, ahol meg is hálálja a bizalmat. Nemcsak a szezonban szerzett 6 gólja és kiosztott 1 gólpassza jelzi ezt, de az európai topligákat nézve az egyik legjobban cselező játékos. Souléval kapcsolatban azt is érdemes megjegyezni, hogy fiatal kora és újonc léte ellenére, annyira megbíznak benne az olasz kiscsapatnál, hogy ő rúgja a tizenegyeseket is. 

Souléról sokmindent lehetett olvasni, eleinte arról szóltak a pletykák, hogy a Juve januárban visszahozná, de ez aligha fog megtörténni. Legfrissebb hír vele kapcsolatban, hogy Premier League klubok csábítják és a Crystal Palace már tett is egy ajánlatot érte. 

A klub a hírek szerint nyitott a tehetséges szélső eladására, viszont csak akkor, ha megfelelő árat ajánlanak érte.

Samuel Illing-Junior

Az angol szélsőt még a Chelsea utánpótlás akadémiájáról sikerült elhozni, és tavaly mutatkozott be először a Juve felnőtt csapatánál. Első szezonja nagyon jól sikerült, nem egy alkalommal mutatta meg, hogy mikre képes. Jól cselez, gyors, és dinamikus játékos, aki képes egy-egy megmozdulásával megbontani az ellenfél védelmét. Emiatt is meglepő, hogy idén alig jutott neki szerep, pedig pont a játékpercek miatt szerződött külföldre. Allegrinél sajnálatos módon Kostic és Cambiaso mögött, csupán a harmadik számú opció az angol és mivel csak a hazai versenysorozatokra kell koncentrálnia a csapatnak, nem indokolja semmi, hogy forgatni kelljen a keretet, így Illing csupán pár perceket kap a bizonyításra. 

Juventus nyitott a szélső eladására, már a nyáron is szívesen értékesítették volna, azonban akkor nem érkezett ajánlat. A téli átigazolási szezonban viszont valószínű, hogy eladják Illinget, akiért szintén a Premier Leagueből érdeklődnek és sok forrás szerint a Tottenham lehet a befutó. 

Kenan Yildiz

Kenan Yildiz egy igen ígéretes játékos, akit még tavaly szerződtettek a Bayern utánpótlás csapatától. Fiatal kora ellenére már idén bemutatkozott a felnőtt török válogatottban és sikerült is gólt szereznie, viszont a Juvénál ugyanaz a probléma áll fent, mint Illing-Junior esetében is, kevés játékidő jut neki mert hátul helyezkedik el a rangsorban. Yildizzel csatárként számolt eddig Allegri viszont arra a posztra négy játékos is alkalmazható (Vlahovic, Chiesa, Kean és Milik) ugyan egyikük se brillírozik viszont Allegri jobban kedveli a tapasztalattal bíró játékosokat. Yildiz ugyan még csak 18 éves de már most minél több időt szeretne a pályán lenni, emiatt januárban szeretne távozni fejlődése érdekében.

Konkrét kérőkről nem lehet olvasni, de a Juve is hajlandó elengedni őt, viszont csak kölcsönben. Yildiz folyamat játéklehetőséget kap a Juve Next Gen csapatában, szóval nincs elhanyagolva, de tény, hogy felnőttek között nagyobb léptékben tudna kiteljesedni, és jövőre, amikor már Bajnokok Ligája is vár a csapatra, biztosan többször fog pályára lépni. 

Forrás(ok): juvefc.com