focivilag

Allegri: „a Juventusnál tudjuk milyen nyomás alatt játszani.”

5 perces olvasási idő

Allegri a meccset megelőző sajtótájékoztatón nem volt hajlandó kommentálni a Paul Pogbáról szóló híreket, és kiemelte, hogy a Juventusnak mire kell odafigyelnie a Napoli elleni összecsapáson.

Tegnapi napon röppent fel a hír, hogy a kezdetben pletykált 2 éves eltiltás helyett 4 éves büntetést szeretne kiszabni az ügyészség a francia középpályásra, mert pozitív dopping mintát produkált az augusztus végi Udinese elleni 3-0-s győzelmet követően.

Mindeközben a Juventus továbbra is nyomást szeretne helyezni a listavezető Interre úgy, hogy mind a három pontot begyűjti a ma esti a Napoli elleni meccsen.

Allegri a tegnapi napon a TMW-n keresztül tartott sajtótájékoztatón beszélt Napoli elleni mérkőzéssel kapcsolatos elvárásairól:

„Ez egy újabb ki-ki meccs lesz, öt meccs van még hátra a szezon feléig, amiben még két háromesélyes összecsapás lesz, a Napolival és a Romával otthon, valamint három nehéz idegenbeli mérkőzés is vár még ránk. A célunk az, hogy több pontot szerezzünk, mint tavaly félévkor, ami 38 volt. Már az is egy meglehetősen jó eredmény volt és most 33-nál tartunk. A fő célunk most ez.”

Megkérték, hogy kommentálja a Pogbáról szóló híreket, és értékelje Manuel Locatelli állapotát:

„Pogbával kapcsolatban nem tudok válaszolni, mert az ügy még nem zárult le. Locatelli jól van, Weah-t leszámítva mindenki felépült”.

A Juventus edzője mondott néhány szót a kezdőcsapatról, valamint meghatározta a Juve fő céljait a szezonra:

„Holnap fogok dönteni Daniloról és Alex Sandroról, Alex nagyon jól tért vissza, de sokáig volt sérült, és ez igaz Danilóra is. Még az is lehet, hogy mindketten kezdeni fognak. Szerencsére mindenki rendben van, az Inter és Monza után volt egy kis eufória, de fontos, hogy tiszták legyenek a céljaink, ami jelenleg az, hogy több pontot szerezzünk, mint tavaly félévkor.”

„A másik cél, hogy a szezon végére a legjobb négy közé kerüljünk, és folyamatosan javuljon a játékunk. Fejlődni szeretnénk de közben a földön kell maradnunk, ezek nagyon fontosak.”

„Egyszerre csak egy meccsre szabad koncentrálni és a holnapi nagyon nehéz lesz. A Napoli az Inter elleni veresége ellenére jól játszott és nagyszerű lehetőségeket dolgozott ki. Tizenhét pontot szereztek idegenben, és fontos meccsek állnak még előttük. Az elmúlt hét találkozóból csak egyszer nyertünk, ez egy újabb cél, amin javítanunk kell.”

Allegri kitért Dusan Vlahovic kihagyott büntetőjére és arra hogyan hatott rá, valamint a Napoli csapatának minőségére is:

„Ő is rendben van, mint mindenki más, a büntetők néha kimaradnak. A Napoli játékosai évek óta ugyanazok, az évek változnak de ők továbbra is egy erős csapat. Ezt bizonyítják az idegenben szerzett pontjaik száma is”

Kommentálta Federico Gatti idei teljesítményét is:

„Federico jól és óriási lépésekben halad. Ne feledjük, hogy három évvel ezelőtt még a Lega Pro-ban játszott. Neki is fejlődnie kell, mint mindenki másnak, és ehhez meg is van az akarata és a lehetősége.”

Andrea Cambiaso fejlődéséről is beszélt:

„Ő egy intelligens játékos, aki nagyon jól futballozik, a jobb oldalon talán még jobban be tud segíteni a támadásokba, és általa a játékunk is jobb.”

A Juventus edzőjét arról kérdezték, hogy a csapat vágyik-e a bosszúra a tavalyi találkozók után:

„Tavaly Nápolyban csúnya vereséget szenvedtünk, a harmadik gólt egy szögletből kaptuk, miközben Locatelli sérülten feküdt a földön. A Napoli idén is érős, és ezt az Inter ellen is bizonyították”.

A mester megemlítette azt is, hogy még mindig beszélget Pogbával:

„Eleinte üzeneteken keresztül beszélgettünk, most pedig várunk, hogy vége legyen ennek az egész kálváriának”.

Allegri kitért arra, hogy mit jelent a holnapi mérkőzés a Juventus számára:

„Azt szeretném látni a csapattól, amit az eddigi szezonban is mutattak. A jó teljesítmények mellett, a vágyat a győzelemre. Minden mérkőzésen ez számít, ez a legfontosabb. A holnapi egy nagyon jó meccs lesz.”

Kitért arra, hogy érzi-e a nyomást ebben a szezonban:

„Ha a Juventusnál vagy tudnod kell hogyan élj együtt a rád nehezedő nyomással. A bajnoki cím és a szezon nem ér véget holnap.”

„Ahhoz, hogy 38 pont fölé kerüljünk, sokat kell még tennünk, vár ránk két fej-fej melletti és három idegenbeli meccs. Az a fontos, hogy megőrizzük az egyensúlyt és a lehető legjobban játsszuk végig a szezont.”

A Bianconeri edzőjét arról kérdezték, hogy a folyamatos kritikák hatással vannak-e rá:

„Válaszolni nincs értelme, csak csinálni kell, és hozni az eredményeket. Mindenki szabadon kifejezheti a véleményét, ahogyan gondolja, nekünk csak azzal kell foglalkoznunk, hogy jól végezzük a feladatunkat.”

Beszélt a tavalyi 5-1-es vereség tanulságairól is.

„Nem a tavalyi meccsre vonatkozóan, de olyan játékosaink voltak, mint Gatti és Bremer, akik az első évüket töltötték a Juventusnál egy nagyon nehéz évben. Minden helyzet segít a fejlődésben, ha fejlődési lehetőségeként éled meg. A fiúk jól viselték és minden nap azon dolgoznak, hogy fejlődjenek”.

Allegri elmondta véleményét Gianluigi Buffon felvetéséről, miszerint a Juventus újra megtalálta a lelkét.

„Ez már tavaly is megtörtént… Amikor azt mondom, hogy a tavalyi szezon első felének a 38 pontját kell felülmúlnunk, az azért van, mert tavaly a nehézségek ellenére jó félévet produkáltunk. Úgy kell dolgoznunk, hogy a meccs végén a három ponttal menjünk haza.”

Megkérdezték azt is, hogy Pogba és Nicolo Fagioli hosszú távolléte változtatott-e valamit a klub tervein:

„Jobb lenne most nem beszélni az átigazolási piacról, a legfontosabb, hogy a csapatnak sikerüljön minél több pontot szereznie január 7-ig”.

Végül Allegri nyilatkozott arról is, hogy ha Danilo pályára lépne, milyen poszton kapna szerepet:

„Ha játszik, akkor a védelemben fog lehetőséghez jutni.”

Forrás(ok): football-italia.net