focivilag

Giuntoli kapta a „Greatest Challenge” díjat

3 perces olvasási idő

A Juventus sportigazgatója, Cristiano Giuntoli kapta a 2023-as Golden Boy díjátadó ünnepségen a „Greatest Challenge” díjat a Napolival 2022-23-ban megnyert bajnoki cím elismeréseként.

A „Greatest Challenge” díj azon menedzserek és igazgatók ünneplése, akik az esélyek ellenére sikerre vezették csapataikat.

Giuntoli jelölése nagyrészt a 2022-23-as szezon végén győztes Napoli csapatának kialakításában játszott szerepének köszönhető.

Giuntoli érdeme, hogy az elmúlt szezonokban olyan játékosokat hozott a klubhoz, mint Victor Osimhen, Khvicha Kvaratskhelia és Kim Min-jae. Az átigazolási piacon elért sikerei meggyőzték a Juventust, hogy a szolgálatai után érdeklődjön, és végül a nyáron Torinóba tette át székhelyét.

A torinói élet sem indult rosszul a tehetséges sportigazgató számára, hiszen a Juventus mindössze két ponttal van lemaradva az Inter mögött a Serie A 2023-24-es bajnoki címért folyó versenyben.

A hétfő esti torinói ünnepségen Giuntoli a díj átvételekor így nyilatkozott: „Köszönöm mindenkinek, aki rám gondolt, köszönöm Aurelio De Laurentiisnek, aki nagyon türelmes volt velem és hagyta, hogy hibázzak, mert én is hibázom.”

„A Scudetto sok különböző, rendkívüli dolog eredménye volt. Egy briliáns, nagyon jó emberekből álló csapat sikere, amely minden téren győzelem volt.”

Új munkaadójáról Giuntoli hozzátette: „Nagyon hatékony a rendszer a Juvénál, Giovanni Mannával egymás mellett dolgozunk, a klub pedig profitál a már elvégzett munkából.”

Ezután a sportvezetőt a Scudetto-harcról is kérdezték:

„Marotta mindannyiunk számára mester, de természetesen az elmúlt években nem mindig úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerették volna. Mindig favoritként indultak, és talán ebben a szezonban megpróbálnak osztozni a felelősségen” – mondta Giuntoli.

A Nerazzurri Simone Inzaghi első két szezonjában négy trófeát nyert a klubnál, de 2022-ben a Milan, 2023-ban pedig a Napoli lett Serie A-bajnok.

„Másrészt tisztában vagyunk az erősségeinkkel, és a célunk a legjobb négy közé jutás, de biztosan nem akadályozzuk meg a játékosainkat abban, hogy álmodozzanak” – tette hozzá Giuntoli.

Annak ellenére, hogy a fő cél a Bajnokok Ligája-helyezés, a Juventus a második helyen áll a tabellán, mindössze két ponttal lemaradva riválisától.

„Nem sok idő telt el, tehát várnunk kell” – hangsúlyozta Giuntoli.

„Elégedettek vagyunk azzal, amit az edző, a stáb tagjai és a játékosok tesznek. Nagyszerű csapatot hoztunk létre, de ez egy hosszú út”.

A Napoli korábbi igazgatója válaszolt egy olyan kérdésre is, amely a Juventus néhány játékosával, köztük Dusan Vlahoviccsal és Adrien Rabiot-val folytatott szerződési tárgyalásokra vonatkozott.

„Mindenkivel tárgyalunk, mert szeretnénk folytatni ezzel a csapattal, elégedettek vagyunk velük.” – ismerte el a Bianconeri igazgatója.

„Konkrétumok még nincsenek, de mindenkivel szilárd köteléket építünk , és bízunk benne, hogy a jövőben is velünk folytathatják.”

A Juventus kölcsönjátékosa, Matias Soulé a Frosinone csapatában remekel, hiszen 12 Serie A-s fellépésén hat gólt szerzett ebben a szezonban. Vajon a 20 éves argentin szélső visszatér Torinóba, és 2024-25-ben a Bianconeri játékosa lesz?

„Soulé nagyon jó játékos, jól teljesít, ami azt jelenti, hogy az általunk felvázolt program meghozza az eredményét” – jegyezte meg Giuntoli.

„Elégedettek vagyunk vele. A jövőt nem látom előre, de reméljük, hogy a Juventusban játszhat.”

Forrás(ok): football-italia.net