focivilag

Chiesa az edző kilétéhez szabja a szerződéshosszabbítást

2 perces olvasási idő

Az olasz szélső szívesen hosszabbítana a klubbal, de szeretné tudni kinek az irányítása alatt kell majd játszania a következő években. 

Habár nincsenek elkésve a felek, ugyanis 2025-ben fog majd csak lejárni Chiesa szerződése, de a klub már most tárgyalna az új feltételekről, hogy elijessze az egyre hangosabb érdeklődőket. Chiesa is maradna még de azt is szeretné tudni, kinek az irányítása alatt fogja folytatni pályafutását. 

Allegri visszatértével Chiesa sokáig csak szenvedett, igaz volt egy súlyos sérülése is, és nem is tetszett neki a Mister védekező játékfelfogása, azonban idénre úgy néz ki, hogy beilleszkedett az edző játékrendszerébe, igaz ehhez az kellett, hogy csatár poszton és ne szélsőként alkalmazzák. A fiatal olasz képességei akkor jönnek elő igazán ha a szélen, kapuhoz közel játszhat, amit jól példázott a válogatott szünet is. Az olasz válogatott a 4-3-3-as formációban állt fel, Chiesával a bal oldalon, és mind a két meccsen élénk volt a játékos, azonban Allegri a 3-5-2-t preferálja, és nem is fog ezen változtatni a jövőben. 

Annak ellenére, hogy az edzőváltás eddig csak pletyka szinten létezik, és a vezetőség is megerősítette Allegrit a pozíciójában, nem tudni még, hogy marad-e jövőre is a szakember. Chiesa szeret a Juventusban játszani, de ha továbbra is képességeinek nem megfelelő edző kezei alatt dolgozik, akkor előbb-utóbb biztosan elgondolkodik a váltáson, kérői pedig akadnak bőven. 

Forrás(ok): juvefc.com