Blogzine

Egzotikus élmény a Mauritius utazás

Az Indiai-óceán ékköve a legtöbb embernek magát a Paradicsomot jelenti. Bár a tengerpartok idilliek, az ételek pedig isteniek, a Mauritius utazás számos más élvezetet is kínál. Íme, tehát a legfontosabb okok, amiért érdemes idelátogatni!

Csodálatos éghajlat

A trópusi éghajlatnak köszönhetően Mauritius időjárása egész évben meleg. Átlagosan napi 6-8 órányi napsütésre számíthatunk, a víz hőmérséklete pedig 24-28°C. A legjobb időpont a Mauritius utazás megvalósítására május és december között van, amikor hűvös, száraz és napos az időjárás.

Káprázatos strandok

Ha azt fontolgatjuk, hogy mit csináljunk Mauritiuson, a tengerparton való heverészés a lista élén kell álljon. Akár csak a hullámok csobogását hallgatjuk a türkizkék vízben, akár izgalmasabb tevékenységekben szeretnénk résztvenni, több mint 160 kilométernyi strand közül választhatunk. Ezek legtöbbje sekély vízzel és rengeteg zátonnyal rendelkezik, ami ideális a búvárkodáshoz.

Sokszínű helyi kultúra

Mauritius a különböző kultúrák különös keveréke, ami sokszínű lakosságot eredményez. Ha szeretnénk megismerni a történelmét, látogassunk el a fővárosba, és sétáljunk el a régi fűszerboltok és gyarmati épületek között. Ha már ott vagyunk, mindenképpen látogassunk el a központi piacra, ahol gyümölcsök és zöldségek, valamint textíliák, utcai ételek és természetesen a rum hatalmas választéka vár. Ez a legjobb hely arra is, hogy megkóstoljuk a kínai, európai és indiai konyha kombinációjából megszülető ételeket.

Filmbeillő szépségű szigetek, Mauritius 

A szigetországot számos kisebb sziget veszi körül, és rengeteg hajó és komp jár rendszeresen ide, hogy a látogatók gyönyörködhessenek a lélegzetelállító tájban és a rejtett strandokban. A legismertebb szigetek közé tartozik az Île aux Cerfs és az Île au Ronde, amelyek mindegyike emlékezetes búvárhelyekkel, valamint hihetetlen vízesésekkel várja a Mauritius utazáson résztvevőket. Ha azonban boldog elszigeteltségre vágyunk, látogassunk el az Île aux Fouquets nevű 5 hektáros kis szigetre, ami saját erőddel és világítótoronnyal rendelkezik.
Nos, nincs más hátra, mint felfedezni Mauritius all inclusive üdülőhelyeinek kínálatát, és megtalálni a személyes Paradicsomunkat!

Megosztás