Németh Gyula és P. Szathmáry István – Magyar rémkatalógus

Ezt az extra videoadást a fenti gombra kattintva tudod megnézni. Ezen kívül meghallgathatod podcastként is kedvenc podcastlejátszódban (ennek beállításáról itt olvashatsz).
Az EXTRA-adások csak a műsor támogatói számára elérhetőek (a műsort támogathatod a Patreonon). A nyilvános, „nagy” epizódok továbbra is ingyen hallgathatók.

Pár hete jelent meg a Bestiarium Hungaricum című könyv, amely nem más mint a magyar hiedelemvilág képzeletbeli lényeinek gyűjteménye. A kötetben megtalálható az óriásharcsától a lidércen át a noráig – ez utóbbi tulajdonképpen a magyar vámpír – mindenféle szerzet.

Mivel a könyvben az illusztrációk igen hangsúlyosak, én most a rajzolókat hívtam meg a műsorba: Németh Gyula grafikust, képregényrajzolót, illetve P. Szathmáry István grafikust, újságírót, műfordítót.

Így lehetőségünk nyílt arra, hogy témánktól messze kalandozva voltaképpen a magyar vizuális kultúráról és a magyar „verbális sovinizmusról” beszélgessünk.

(A videó elérhető a Patreonon a lap tetején lévő, „Videó a Patreonon” gombra kattintva.)

Ha tetszett az EXTRA epizód, alább megoszthatod örömödet ismerőseiddel is, és akkor ők is tudni fognak arról, hogy Az élet meg minden podcastnak vannak plusz adásai is  ⬇️⬇️:

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászólás disqus-profillal.

Támogasd a podcastot a Patreonon!

Egy-egy epizód elkészítése sok meló. Ha tetszik a podcast, te is segíthetsz, hogy sokáig legyen még.

Követhetsz itt is:

11,891követőTetszik
1,847követőKövetés
274követőKövetés

Nálad is halomban áll az olvasnivaló? Ebben a hírlevélben kéthetente az én „stószomból” ajánlok neked:
Mit olvasok, mit nézek vagy hallgatok épp? Cikkek, könyvek, podcastok, hasznos eszközök – iratkozz fel itt, és máris kapod a Stószból  emailen a válogatott cuccokat.

Bővebben a hírlevélről.