focivilag

Bremer: “lenyűgöz a Premier League”

2 perces olvasási idő

Gleison Bremer adott interjút a Telegraph Sport-nak, amiben kitért Walter Mazzarrira és a Premier League-re is.

A 26 éves brazil védő a Torino játékosaként lett ismert, ahol együtt dolgozott az újdonsült Napoli edzővel Mazzarrival, akivel olyan jó szezont produkált, hogy majdnem eligazolt az Interbe de a Juventus közbeszólt és elvitte a rivális orra elől Bremert. 

“Mazzarri egy apafigura nekem. Olyan országból jöttem, ahol máshogy viszonyulnak a védekezéshez, mint Olaszországban, szóval amikor idekerültem azt mondta nekem Mazzarri, hogy elsőnek tanulmányozzam az olasz focit és amikor eljön az ideje megkapom a lehetőséget. És így is történt, egy év után már kirobbanthatatlan voltam a kezdőből.”

Első idénye felemásra sikeredett Bremernek a Juventusnál, nem hozta azt a magabiztos játékot, mint a városi riválisnál, viszont idén már egyértelműen ő a védelem vezére, főleg amióta Danilo lesérült.  Bremernek 2027-ben jár le a szerződése de már most hosszabbítana vele a klub.

Nem véletlen, hogy magához szeretné láncolni a Juventus, ugyanis folyamat figyelik Premier League klubok a brazilt, és elmondása szerint őt is vonzza az angol elsőosztály:

 “Van jó néhány példaképem a Premier League-ből. Sokat néztem David Luiz-t, aki BL-t és bajnokságot is nyert a Chealse-vel.  De Vincent Kompany játékát is végig figyelemmel kísértem amíg a Manchester City játékosa volt. Szeretem a La Liga-t is, de az angol liga egy nagyon izgalmas bajnokság. Sokszor nézek angol meccseket és nagyon szórakoztatóak. Egy napon szeretnék a Premier League-ben játszani, de most csakis a Juventusra fókuszálok és szeretnék trófeáket nyerni velük. Úgy gondolom nekünk van az egyik legjobb csapatunk a világon.”

Bremer azt is elmondta, hogy honnan származik a neve. Annak ellenére, hogy nem ugyanúgy írják, a brazil játékos szülei a volt Inter védéről Andreas Brehme-ről nevezték el gyermeküket. 

Bremer viszonylag későn, 16 évesen került el egy profi klubhoz, egészen addig szülővárosa, Bahia csapatában focizott. 

“Az utcán azt tanultam meg, hogyan ne veszítsek. Megtanultam az agresszív játékot, valamint, hogyan legyek egy kicsikét alattomos, hogy ne legyen feltűnő se az ellenfélnek, se a bírónak.”

Forrás(ok): football-italia.net