A Peugeot Rifter már jó ideje kizárólag elektromos hajtással kapható, azonban a franciák idejét érezték a ráncfelvarrásnak, ami dögösebb, modernebb dizájnt is jelent, miközben a technikai is némiképp megújult. Ugyancsak fontos, hogy a praktikus modell a sokak által kritizált hatótávban is javulni tudott.

Persze a legegyértelműbb a látványbeli evolúció, hiszen formailag nem volt épp a legnaprakészebb a típus. A változatlan alapformához sokkal tetszetősebb, szögletes részletmegoldások társulnak, így a jellegzetes hármas LED-es menetfényt tartalmazó fényszórók mellett a lökhárító is jelentősen frissült.

Divatosabb és jobb hatótávú lett az E-Rifter

A modell teher verzióját képező E-Partner is átesett a ráncfelvarráson, ám érdekesség, hogy a haszoncélú változat egészen más arcot kapott a kúra során. Visszatérve a Rifterre, azt is meg kell jegyeznünk, hogy a műanyag betétek és az új elemek miatt crossoveresebb lett az összkép, ami a divat, eladhatóság szempontjából kifejezetten fontos lehet.

A Stellantis márkacsoporthoz tartozó Rifter alapváltozata 4,4 méteres maradt, illetve a kínálatban továbbra is elérhető a növelt tengelytávolságú, 4,7 méteres variáns – utóbbi nem csupán 5, hanem 7-üléses konfigurációban is rendelhető az elődhöz hasonlatosan. Minden E-Rifter kétoldali tolóajtóval és külön nyitható hátsó ablakot magába foglaló csomagtérjatóval érkezik. Az ötüléses alapmodell 775 litert nyel el, és 4000 literig bővíthető, míg a hosszú változat ennél is öblösebb. Az utastérben 186 liternyi tároló taláható.

A vadonatúj műszerfallal élesedett belteret nem mutatták meg

A műszerfal és a beltér meglepő módon nem szerepel a képeken, de a Peugeot kiemelte, hogy vadonatúj i-Cockpit szerepel az autóban, nagyobb, 10 hüvelyk képátlójú érintős infotainment kijelzővel. Van immáron fűthető, bőr kormánykerék, 3 USB port és új betétek is feldobják a kínálatot.

Az elektromos hajtáslánc lényegi dolgai nem változtak, így az EMP2 alapokra épülő modell meghajtásáról továbbra is 136 lóerős villanymotor gondoskodik, amely ugyanúgy egy 50 kWh bruttó kapacitású telepből táplálkozik. A 11,2 szekundumos 0-100-at tudó erőforrás legfeljebb 135 km/h-ig gyorsíthatja a Riftert.

A megnövekedett hatótáv is inkább csak elégséges lett

Sok kritika érte a modellt a kedvezőtlen hatótáv miatt, amin igyekeztek a frissítés alkalmával javítani az oroszlánosok: az új, javított regeneratív fékezési megoldás, a hőszivattyú és pár apróbb fejlesztés eredményeképp 320 km lett a WLTP szerinti hatósugár az előd 280 km-es képességével szemben.

A frissített változattal kapcsolatban egyelőre árakat nem közölt a forgalmazó, azt azonban tudni lehet, hogy hamarosan megérkezik a piacra a ráncfelvarrott, jobbá vált modell.