focivilag

A Fiorentina ellen lőtt gólja teljeskörű pillanatot biztosít Miretti számára

2 perces olvasási idő

Fabio Miretti Fiorentina elleni gólja teljes kört érő pillanatot jelentett a Juventus középpályása számára, aki az utánpótlástól kezdve az első csapatig minden hazai bajnokságban betalált az Öreg Hölgy színeiben.

Miretti a Juventus akadémiájának terméke, 2011-ben, nyolc évesen csatlakozott a klub ifjúsági szektorához Cuneóból.

A 20 éves játékos vasárnap a Fiorentina ellen szerezte első Serie A gólját, amivel a Juventus nehezen kiharcolt 1-0-s győzelmet aratott a Stadio Franchiban. A Bianconerinek mindössze három kapura lövésre futotta, de így is hazavihették a három pontot, aminek köszönhetően továbbra is tapad a klub a listavezető Interre.

Miretti Fiorentina elleni találata, amely a Juventus felnőtt csapatában 57 tétmérkőzésen az első volt, azt jelenti, hogy az U21-es olasz válogatott játékos mostanra már minden hazai bajnokságban a hálóba talált az Öreg Hölgy színeiben.

A Juventus az X-en ünnepelte a 20 éves játékos teljesítményét: „Gyerekként gólt lőtt a Juvéban, felnőttként gólt lőtt a Juvéban. Minden bajnokságban gólszerző a mi mezünkben” – írta a Bianconeri a vasárnapi győzelem után.

Miretti a Juventus U17-es csapatában 17 mérkőzésen 15 találatot jegyzett. Az U19-es (Primavera) csapatban 38 mérkőzésen nyolcszor talált a hálóba, ebből kétszer az ifjúsági ligában. Ezt követően került fel a NextGen csapatba, az olasz harmadosztályba, ahol 33 meccsen 4 gólt és 5 asszisztot produkált. Miretti 2021 decemberében debütált a Juventus felnőtt csapatában a Malmö elleni 1-0-s Bajnokok Ligája-győzelem utolsó perceiben. A Serie A-ban 2022 májusában mutatkozott be kezdőként a Venezia elleni 2-1-es győzelem alkalmával az Allianz Stadionban.

Forrás: football-italia.net