Pörögnek az évek, az idő pedig a Skoda Superbet sem kímélte, amely ezúttal a szolid kozmetikai megújulás ellenére teljes generációváltással újult meg a Volkswagen konszernen belül a testvér Passattal párhuzamosan. Ám amíg a wolfsburgi modell csak kombiként él tovább, a cseh újdonság továbbra is kapható a sokak által kedvelt ötajtós szedán formátumban, ráadásul a legfrissebb hajtások, így az új PHEV modell érkezését is köszönthetjük.

A tágas utas- és poggyászterű autóra vágyó családok és a flottások kedvence volt eddig is a Superb, s a képeket, adatokat tekintve a jövőben sem lesz ez másként, főleg, hogy a középkategória kínálata folyamatosan szűkül. A generációváltás ellenére a Superb formai evolúciója leginkább frissülésnek hat. A tengelytáv is maradt 2841 mm, azonban a modell szélessége 15 mm-re csökkent, miközben az ötajtós 43 mm-rel hosszabb és 12 mm-rel magasabb, a kombi 40 mm-rel hosszabb és 5 mm-rel magasabb lett.

A forradalmi formai megújulás elmaradt, a lényeg a lemezek alatt frissült jobban

A formai frissülésnek köszönhetően az autó megkapta a legújabb Skodákra jellemző egységes dizájnt, azonban tényleg semmi forradalmi nincs a levegőben. Persze módosítva, de maradt a megszokott, függőleges osztású maszk, az elhúzott lámpák és az összességében letisztultnak nevezhető egyveleget adnak ki. Így az ötajtós 10 %-os javulást követően 0,23-as légellenállási együtthatóval rendelkezik, míg a kombi 15%-os fejlődéssel 0,25-nél jár.

A gyártó elmondása szerint a hátsó és első helyeken is nőtt a fejtér, valamint a lábtér is bőségesebb lett – ezt a méretgyarapodás is igazolja. Mindeközben a csapotthátú csomagtere 20, a kombié 30 literrel több holmit képes befogadni: 645, illetve 690 literre gyarapodott a befogadóképesség. Amennyire enyhe a külső evolúció, annyira forradalmi az utastér átalakulása.

Ízléses, elegáns és minőséginek tűnik a Superb beltere

Szerencsére a gyártó nem ment teljes mértékben a trendek útján, hanem igyekeztek a vevők kérésnek eleget téve fizikai gombokat is hagyni a műszerfalon. Összességében a modern, minimalista tervezés érvényesülhetett. A műszerfalat egyértelműen uralja a 12,9 hüvelyk képátlójú érintőpanel, amelyhez egy 10,25 colos vetített műszercsoport társul.

A Škoda mérnökei nem bíztak mindent az érintőkijelzőre, hanem a balanszot keresték az érintős vezérlők és a fizikai gombok között. Így lettek végül a változó tartalmú vezérlőtárcsák, amelyek minden bizonnyal jó szolgálatot tesznek majd. Az okos tárcsák közepén ráadásul 1,25 colos kis kijelzők is szerepelnek, amelyek a funkcionalitást hivatottak bővíteni. Így a klasszikus klíma funkciók mellett a vezetői üzemmódok vagy épp a térkép nagyítása is kezelhető velük. A különféle funkciók között hosszabb lenyomással válthat a sofőr.

Visszatértek a multifunkciós tekerőkapcsolók

Ugyancsak fontos, hogy a DSG váltó kezelése megújul, az a hagyományos helyről a jobb oldali bajuszkapcsolóra költözik. Van vezetéknélküli töltés aktív hűtéssel, temérdek tároló, opcionális masszázsülés, ajtóba rejtett esernyő, jégkaparó és temérdek egyéb apróság.

A közeli rokon Koqiaqhoz hasonlóan az új Superb is az MQB platform továbbfejlesztett változatára épül, így a hajtásláncok tekintetében is ugyanazt a palettát kapjuk. A legfontosabb elem itt az 1.5 TSI Evo2 nevet viselő benzinesből és egy villanymotorból álló 204 lovas plug-in hibrid (PHEV), amelyhez 100 kilométeres tisztán villanyos hatótávot adó 25,7 kWh-s akku társul. Az 50 kW-os gyorstöltést is turbómotor elsőkerekes, így a 4x4 opcióhoz a 2.0 TSI és 2.0 TDI motort kell kérni.

Eleganciával és nagyobb helykínálattal folytatja útját a típus

A hagyományos 1.5 TSI könnyűhibrid rendszerrel 150 lóerőt ad, a 2.0 TSI 204 lóerőt tud első, 265 lóerőt összkerékhajtással, míg a 2.0 TDI 150 lovas első-, valamint 190 lovas összkerekes variánsként érhető el. A kiváltképp kelendő első szériát követően a második generáció 2024 elejétől lesz kapható Európában, azonban a hivatalos árlistára még várnunk kell egy picit. A Superb a Skoda szlovák üzemében készül majd, nem meglepő módon a kombi Volkswagen Passat mellett.