Többszörös árcsökkentést követően változatlan áron érkezett meg a magyar kínálatba a Tesla Model 3 Highland fedőnév alatt „updatelt” változata, amelyet a híreinkben szereplő részletes összefoglalót követően személyesen is megtekintettünk a Tesla budapesti szalonjában.

A frissítés - hasonlóképpen finomhangolásokkal, mint a Tesla Model S esetén - nagyon jót tett a Model 3-nak, a keskenyebbre húzott ledes első fényszórók sportosabb karaktert kölcsönöznek az autó elejének. Hátul a Tesla felirat és az újra rajzolt lámpák dobják fel az összképet. Profilból nézve áramvonalasabb lett a vonalvezetés, arányos és jó kiállású a Model 3. Az illesztési hézagok is határozottan pontosabbak, még az ajtó csukódási hangja is tompábbá vált. Ez a konkrét modell Kínából érkezett, azt beszélik, hogy az ott készült autók összeszerelési minősége egészen jó.

A kiállított példány összeszerelési minősége meggyőző volt

A beltér határozottan otthonosabb lett, a minimalista dizájn mellett kevésbé steril az összhatás. Puha szövetborítást kapott a műszerfal és az ajtókárpit. Az ülések immár szellőztethetőek, perforált anyagból készülnek és jó oldaltartást adnak. A műszerfal tetején és az első-hátsó ajtókárpitokon színes LED csíkok szolgáltatják a hangulatfényt az utastérben. Ezen kívül - a dupla hangszigetelő üvegezésnek köszönhetően – a síri csend tűnik fel az ajtókat becsukva: a szalon nyüzsgő forgatagában gyakorlatilag csendszobaként funkcionált a kiállított Model 3. A kormány jó fogású, a bajuszkapcsolók viszont eltűntek, így kénytelenek leszünk a kormányon elhelyezett gombokkal indexelni, remélem nem jut a Tesla egyes prémium márkákat illető sztereotípiák sorsára, már ami az index használatát illeti…

A minimumig és tovább - galéria

A Tesla egyéb apróságok módosítása kapcsán is meghallgatta a vevők óhajait: a jobb egyben utazók is kikapcsolhatják a légáramot akkor is, ha ül valaki az ülésben (korábban ez csak akkor volt kiiktatható, ha senki nem ült az ülésben). Megjelent a vezetőoldali A-oszlopon egy holttérfigyelő jelzés (korábban csak a központi képernyőn volt látható a kamerán keresztül közvetített holttér és logikátlan volt jobbra nézni a kijelzőre, hogy lássuk mi van a baloldali tükör holtterében).

Kijelző jutott hátra is - galéria

Hátul középen a Model S-hez hasonlóan kis kijelző jelent meg, ezen állíthatjuk a hátsó légkondicionálást vagy akár Netflixezhetünk is. Bár arról nem esett szó miként bírja a hátul utazók esetleges láblendítéseit, azt gondolom indíthatjuk a számlálót, hányan fogják „bekövetni” ezt a megoldást…

A praktikum teljesen rendben van - galéria

A változatlan hajtásláncok mellett mind a hatótáv mind a csomagtér mérete növekedett – a műszaki újdonságokért érdemes felcsapni korábbi beszámolónkat. A hátsókerékhajtású, minden felsorolt újítást tartalmazó Model 3 alapára továbbra is 17.846.900 Ft, míg a kétmotoros összkerékhajtással és hosszabb hatótávval rendelkező Long Range változat 21.346.900 Ft. A márkaképviselet szerint kéthetes szállítási határidőkkel dolgoznak. Várjuk a rövidesen hozzánk érkező tesztautót, hogy gyakorlati tapasztalatainkról is beszámolhassunk.