A Mazda egyik legikonikusabb és legismertebb modellje az MX-5, ez nem is lehet vita tárgya, azonban az elektromos jövő felé rohanva már számos esetben megkérdőjeleződött a típus jövője, avagy hogy a japánok miként oldják majd meg az átállást az élményre fókuszáló roadster esetében. Erre adtak ezúttal választ a Mazda Iconic SP tanulmány segítségével, amely úttörő lehet a márka történetében.

Az MX-5 jövőhöz igazítása, modernizálása kifejezetten nagy kihívás és kényes dolog, hiszen a kis kabrió minden esetben a színtiszta vezetési élményt helyezi előtérbe és a klasszikus autós értékekre fókuszál. A Vision SP megalkotásakor a mérnökök arra törekedtek, hogy az élvezetes és potens pályás felhasználás mellett megmaradhasson a komfortos mindennapi közlekedés lehetősége is. Ami azonban még izgalmasabb, hogy a pár éven át nélkülözött Wankel-motor ismét központi szerepet kapott.

A márkától megszokott egyedi dizájnt kapjuk itt is

A Mazda egy kétrotoros, de összességében elektromos hajtásláncként emlegeti az újdonságban található gépészetet, amely karbon-semleges üzemanyagokkal is hajtható. Emellett elektromos része is lesz a hajtásláncnak, összesen 365 lóerős teljesítménnyel. Ha ez nem lenne elég, a japánok azt is hozzátették, hogy szükség esetén áramforrásként használva a Vision SP akkumulátorát egy család teljes hétre való energiaigénye kiszippantható belőle. Persze a pontos kapacitást vagy a hibrid rendszer részletes működését egyelőre nem tették közzé.

A külső egyébként a gyártóhoz méltó módon szinte szobrászati remekmű, a jellegzetes piros, pontosabban Viola Red pedig csak jobban kiemeli az izgalmas és persze szépséges idomokat. Egy kifejezetten letisztult, könnyed formatervről beszélhetünk egy olyan korszakban, amikor a legtöbb márka bonyolult és túlburjánzó próbálja markánsabbá, agresszívabbá tenni modelljei dizájnját. A legendás első generációs Miata bukólámpás megoldását próbálja idézni a rejtett fényszóró is.

A múltat idézi, de a jövőben él

Az Iconic SP tanulmány 4180 mm hosszú, 1850 mm széles és 1150 mm magas, miközben tengelytávja 2590 mm hosszan nyúlik el – így kicsit hosszabb az aktuális MX-5-nél, azonban az arányok jól reprezentálják a típusra jellemző megjelenést. Ha tippelnünk kellene, akkor a hibrid hajtás miatt mindenképp 200-300 kilóval nehezebbre saccolnánk az újdonságot a pillekönnyű MX-5-höz képest.

"A Mazda számára mindig is elsődleges lesz, hogy az emberek számára emlékezetes, élvezetes autókat alkosson, amelyek a vevők életének elválaszthatatlan részét képezik" – mondta Masahiro Moro, a Mazda elnök-vezérigazgatója a bemutatás alkalmával. Remélhetőleg hamarosan még közelebb kerülhetünk az MX-5 valódi utódának eljöveteléhez és már mélyebb technikai információkat is kapunk a Wankel-motoros hibrid megoldásról.