focivilag

Rabiot: „Nagyon szeretem ezt a klubot, Allegri így ösztönöz minket”

2 perces olvasási idő

Danilo távollétében a Juventus középpályása, Adrien Rabiot viselte a csapatkapitányi karszalagot a San Siroban rendezett Milan elleni összecsapáson.

A Bianconeri a második félidőben Manuel Locatelli találatának köszönhetően mindhárom pontot elhozta Milánóból. A vendégek Malick Thiaw 40. percben történt kiállítását követően kihasználták a létszámbeli fölényüket. A német védő utolsó emberként lerántotta Moise Keant, ezzel azonnali piros lapot kapott.

A mérkőzés után Rabiot megtiszteltetésnek nevezte a csapatkapitányi karszalag viselését, majd elmondta, mennyire szereti a Juventust.

„Ez egy fontos győzelem volt. Meg akartuk mutatni, hogy itt vagyunk, az a célunk, hogy a legjobb csapatok között végezzünk, és ez az olyan meccseken jön össze, mint a ma esti. Jó volt a hozzáállás, egy centit sem engedtünk nekik. Boldog vagyok, hogy viselhettem a karszalagot, nagyon szeretem ezt a klubot és a történelmét, ez az ötödik évem Torinóban, így számomra ez megtiszteltetés. Nem adjuk fel, hosszú még a szezon, de ezzel a hozzáállással szerintem elérhetjük a céljainkat.”

Rabiot beszélt Locatelli góljáról is, amely pontosan hét évvel azután született, hogy a Milan győztes gólját szerezte a Juventus ellen ugyanebben a stadionban.

„Loca mondta nekem, hogy gólt szerzett a Juve ellen, így a mai nap pont a megfelelő pillanat volt arra, hogy gólt szerezzen nekünk.”

Végül a világbajnoki döntős kifejtette, hogy Max Allegri késői dühe segít abban, hogy az utolsó percekben is feltöltődjenek a játékosok. Rabiot tisztelgett a sérült Danilo és az eltiltott Nicolo Fagioli előtt is.

„Az edző mindig 100%-ot akar nyújtani, ösztönöz minket. A mai győzelmet Nicolònak és Danilónak is köszönhetjük, akik ott voltak a lelátón”.

Forrás(ok): juvefc.com