focivilag

Giuntoli inkább segítené Fagiolit, minthogy megbüntetné

2 perces olvasási idő

Juventus sportigazgatója csak röviden fejtette ki véleményét a fogadási botránnyal kapcsolatban, és hozzátette, hogy a nem a büntetésben látja a megoldást. 

Fagioli múlt héten ismerte be, hogy függősége miatt játszott és a napokban vádalkuról tárgyal a hatóságokkal, hogy a lehető legkisebb időt kelljen foci nélkül töltenie. 

Giuntoli meghívott vendégként szólt fel a Festival dello Sport eseményen vasárnap, melyet a La Gazzetta dello Sport rendezett meg. Az eseményen több témáról is kérdezték, mint például, melyik a kedvenc focis emléke, vagy melyik a legemlékezetesebb Juventus, amit látott eddig játszani. Természetesen nem tudta elkerülni a fogadási botrányról szóló kérdéseket, mivel minden olasz sajtó most ezzel a témával van tele. 

Fagiolival kapcsolatban már augusztusban elkezdtek nyomozni a hatóságok, bőven azelőtt, hogy Fabrizio Corona ( ő egy paparazzi, aki Olaszországban csöpögteti az infókat az üggyel kapcsolatban) elkezdte volna nyilvánosságra hozni a neveket. 

Amikor erről kérdezték, a következőt válaszolta Giuntoli:

“Nagyon sajnáljuk, ami történt, de továbbra is jó a viszonyunk Fagolival. Mi értesítettük a hatóságokat az ügy miatt, de Fagioli és az ügyvédje mindenben készek voltak segíteni a nyomozó szerveknek. Nem gondolom, hogy a büntetés a megfelelő eszköz, annak ellenére, hogy nem fogja tudni elkerülni, hanem inkább segíteni kell neki és újra el kell neki magyarázni mit szabad és mit nem egy játékosnak.”

Forrás(ok): football-italia.net