focivilag

Több Serie A játékos is érintett a fogadási botrányban

2 perces olvasási idő

Ahogy arról beszámoltunk már, Fagioli ellen nyomozás folyik, mert fogadásokat kötött profi meccsekre, ami minden professzionális sportolónak tilos, azonban időközben kiderült, hogy többek is érintettek az ügyben.

Napokban rázta meg a Juve híveket a hír, hogy Pogba után újabb játékost tilthatnak el a labdarúgástól, méghozzá a klub fiatal üdvöskéjét, Nicolo Fagiolit. Róla ugyanis kiderült, hogy többször is fogadott profi labdarúgó meccsre, ám elmondása szerint saját csapatára és Serie A meccsekre sosem tett. Az esetet bonyolítja, legalább is a FIGC szemében semennyire se enyhíti, hogy a Juve állítólag tudott Fagioli szenvedélyéről, illetve valahol függőségként írnak róla, ám nem jelentette, inkább házon belül szerettek volna segíteni a középpályáson. Emiatt sem volt a keret tagja az amerikai túrán. 

Ahogy halad a nyomozás egyre több profi játékosról derül ki, hogy illegálisan fogadott meccsekre, többek között Tonali és Zaniolo is. Emiatt mind a ketten elhagyták az olasz válogatott edzőközpontját és így nem fognak pályára lépni a következő EB selejtezős meccseken. Zaniolo van talán a legnagyobb bajban a 3 ember közül, mert ő Roma meccsre is fogadott, amikor még a fővárosiaknál játszott. 

Legújabb hír a botránnyal kapcsolatban, hogy Fagioli átadta a telefonját a rendőrségnek, amiben található egy Whatsapp csoport, melynek legalább 10 Serie A játékos a tagja, és abban a csoportban beszélték meg a fogadásokat. Első jelentések szerint Cremonese, Juventus, Lazio, Inter, Milan és Roma játékosok érintettek, ráadásul a Juvétól ketten is hazardíroztak. Ha mindezek beigazolódnak, akkor fennáll a veszélye, hogy 3 labdarúgót veszítünk el etikai szabályszegések miatt az idén.

Az eset legsúlyosabb vádja, hogy a maffia is érintett lehetett a dologban, vagyis olyan platformon keresztül tehették meg a fogadásaikat, ami a szervezett bűnözés kezében van. La Repubblica úgy tudja, hogy Fagioli eddig több mint 100 000 eurónyi összegben fogadott az elmúlt 18 hónapban. 

A nyomozás még tart, és a következő napok döntő fontossággal bírnak, mert egyelőre nem tudni hányan is érintettek az ügyben, és lehetséges, hogy egyes klubokat is szankcionálni fognak. Az olasz újságok szerint legalább 3 éves eltiltással számolhat az az ember, aki nem működik együtt a hatóságokkal a fogadások miatt.

Forrás(ok): football-italia.net