focivilag

Az újságíró szerint Allegri visszatartja a Juventust

kevesebb, mint 1 perces olvasási idő

A Juventus hagyományosan pragmatikus játékstílusáról ismert, gyakran az eredményeket helyezi előtérbe a szemetgyönyörködtető futball helyett. Az évek során a klub sikerének egyik kulcstényezője volt, hogy a mérkőzések megnyerésére és az eredmények elérésére összpontosít.

Mióta Max Allegri visszatért a klubhoz, érezhetően megváltozott a csapat teljesítménye. Az olasz taktikus első torinói tartózkodása alatt a klub óriási sikereket ért el, vezetése alatt minden szezonban megnyerte a bajnoki címet, összesen öt Scudettót begyűjtve.

Újbóli kinevezése óta azonban már más a helyzet, a Juventusnak kihívásokkal kell szembenéznie, hogy elérje ugyanazt a dominanciát. Egyes kritikusok és újságírók azt találgatták, hogy Allegri mennyire játszhat közre a Juventus jelenlegi küzdelmeiben.

Luca Calamai újságíró a Tuttojuve-nak így nyilatkozott:

„Vajon mennyit ér Allegri ebben a Juventusban? Megnyerheti a Scudettót, ha újra az a kreatív, kezdeményező edző lesz, aki az első Juventus-os érája alatt volt. Nagyon irányítónak, konzervatívnak látom. Nem látom a keze munkáját a csapatban, amely mindenesetre teljes harcban van a bajnoki címért. A minőségi ugrást nem Vlahovic, nem Chiesa, hanem az edző hozhatja meg.”

Forrás: juvefc.com