Mint ismeretes 2023. október 6-8. között Nyíregyháza és a Zempléni-hegység ad helyet az Európai Rally Bajnokság (ERC) szezonzáró futamának. Nemzetközi és hazai sztárparádé várható, az izgalom garantált. Igen ám, de sokan nem tehetik meg, hogy az ország másik feléről elmenjenek egy kis benzingőzért. Nos az élet úgy hozta, hogy végül azok is láthatnak egy kis kora őszi autóversenyt, akiknek a Tokaji borvidék túl messze van.

Az LMP kategóriás autók megjelenée lenyűgöző

A TCR Eastern Europe, a Közép Európai Zónabajnokság (CEZ) valamint az ESET V4 kupa promóterei úgy döntöttek, hogy a bajnokság szezonzáró versenyét a Főnix Motorsport szervezésében a balatonfőkajári Balaton Park Circuit-en rendezik meg ugyanezen hétvégén. A FirstLap Cup az áprilisban a Hungaroringen megrendezett második fordulónak otthont adó Laptiming kupa testvérrendezvénye, ahol az Autó Pult is ott lehetett, több ezer néző társaságában.

Csúcskategóriás gyártók is érkeznek

A mostani rendezvényre a belépés ingyenes és aki kilátogat a vadonatúj versenypályára, egészen biztosan nem fogja megbánni, főleg ha elolvassa tavaszi beszámolónkat. A Renault Clio kupa autói lesznek az előétel, amelyet a WTCR mezőnyében is használt TCR autók követnek, végül a nagytúraautók mezőnye lesz a főétel, ahol akár 5-6 ezer köbcentis V8-as szörnyetegeket is hallgathatunk és láthatunk majd, akár szó szerint testközelből is, hiszen a versenyt nem a lelátóról, hanem a paddockból és annak környékéről lehet majd megnézni.