A Porsche már önmagában is a határokat feszegeti, azonban a Rennsport közbenjárásával ezúttal még tovább emelik a tétet a zuffenhauseniek. A karbon elemekkel dúsított farmotoros különlegesség módosított erőforrással és 620 lóerővel karcolja a csúcsokat, ráadásul mindösszesen 77 darab készül belőle.

A Rennsport Reunion-ra a Porsche ígéretet tett, miszerint valami igazán ütős meglepetést hoznak el. A németek beváltották ígéretüket, hiszen egy limitált példányszámban készülő modellel érkeztek, amely a 911 GT3 R versenyautón alapszik. A 77 példányos széria darabjait több mint egymillió dolláros áron kínálja a gyártó., aki a frissen bemutatott különlegességre a legendás Porsche 935 utódaként hivatkozik.

A hátsó traktus lett igazán eltérő és persze ütős

Ahogy anno, úgy most is jelentős a küllembeli eltérés a komplett karbon csomagnak köszönhetően, jóformán a külső elemek tekintetében csak a tető és a géptető maradt meg az eredeti GT3 R modellről, minden más teljesen egyedi. A 911 GT3 R Rennsport frontját a teljesen átrajzolt, és még óriásibb légbeömlőkkel rendelkező lökhárító határozza meg, miközben a komplett autó elöl-hátul szélesebb is lett.

A Porsche mérnökei teljesen új első sárvédőket alakítottak ki, amelyek természetesen az aerodinamika és a hűtés szempontjából is sokat hoznak, ráadásul a hagyományos tükröket immáron digitális elemek helyettesítik. A legdrámaibb rész a hátsó lett, hiszen itt tér el a legjobban az autó az alapoktól. A méretes légterelő a Brumos Porsche 935/77-et idézi, emellett a kizárólag pályán használható modell egyedi világítás megoldást kapott, Porsche felirattal – a leszorítóerő pontos változását nem közölte a márka.

Az utastér a versenyautóból került átemelésre

A 4,2 literes szívómotor sem maradhatott érintetlenül: a hathengeres boxer a motorsport szabályozásoktól mentesítve még erősebbé válhatott. Immáron 9400-ig forog és 620 lóerő leadására képes. Újak a dugattyúk és a vezérműtengelyek is, ráadásul E25-ös üzemanyaggal is működik az erőforrás. A hátsó kerekekhez hatfokozatú szekvenciális váltó továbbítja a nyomatékot, a módosított áttételezés miatt pedig 20 km/h-val nőtt a végsebesség.

Mindezeken túl, a lemezek alatt azonban már szinte teljes egészében a GT3 R technikáját találjuk, ötállású KW gátlókkal, kettős keresztlengőkaros felfüggesztéssel. A méretes felnikre egyedi Michelin Pilot Sport M S9 abroncsok kerültek, amelyek mögött AP versenyfékek bújnak meg. Az 1240 kg tömegű modellbe 117 liter kapacitású üzemanyagtartály került.

A németek semmit nem bíztak a véletlenre

A 77 darabos szériához hét külső szín lesz társítható. A vezetői környezet ugyancsak az alapot adó versenyautóból került át teljes egészében, így bent a már ismert tartalmat kapják a vásárlók. Természetesen a bukókeret is a csomag részét képezi.