focivilag

Chiesa: Allegri modernizálni szeretné a játékunkat

2 perces olvasási idő

Chiesa meccs utáni nyilatkozatában kijelentette, hogy Allegri azt szeretné, hogy a Juve modern stílusban focizzon és kitért apja rúgótechnikájára is.

Az Öreg Hölgynek sikerült túltennie magát az előző fordulóban elszenvedett vereségen, és Chiesát arról kérdezték mennyire befolyásolta a csapatot a Sassuolo elleni eredmény:

“Talán az első félidőben még nem tettük túl magunkat rajta.”– kezdte az interjút Chiesa – “Átbeszéltük a szombati meccset. Magasan akartunk presszingelni és modern felfogásban játszani, ahogy az edző kérte. Sajnos az egyéni hibák döntöttek a Sassuolo ellen, ennek ellenére sikerült legyőzni a Leccét egy jó második félidei teljesítménnyel. Amikor Juvéhoz ttartozol akkor az felelősséggel jár. Mi vagyunk a Juventus, ez egy történelmi csapat, kik rengeteg trófeával rendelkeznek.”

Kitért az öltözői szerepekre is:

“Megvannak a vezérek az öltözőben, mint Danilo és Rabiot, és vannak jó fiataljaink, mint Fagioli és Miretti. Nagyon lelkesen kezdtük a szezont és célunk, hogy a top négyben végezzünk, hogy a Bajnokok Ligájában játszhassunk jövőre.”

Chiesa már tavaly is sürgette a Juvét, hogy támadóbb focit játszon és erről is kérdezték:

“Bizonyítottuk, hogy a modern foci a presszingről szól és nem arról, hogy várjuk míg az ellenfél hibázik. De a Lecce ellen kissé fáradtan kezdtünk, szóval meg kell tanulnunk, hogy ilyen szituációkban inkább visszahúzódjunk és kivárjunk, minthogy kiegyensúlyozatlanok legyünk, ahogy a Sassuolo ellen is látható volt. Nem nyomhatunk folyton és támadhatunk végig a meccsen, de igyekszünk modern felfogásban játszani, ahogy az edző kéri. Emellett olvasnunk kell a játékot, hogy ne történjen olyan mint a Sassuoloban .”

Chiesa idén csatár poszton szerepel, így arról kérdezték miben más, mintha a szélen játszana:

“Amikor a szélen játszol, akkor legtöbbször egy az egy ellen kell megverni az ellenfelet, míg csatárként többen állnak veled szemben. Ez a fejlődésem része, Allegri is ezt szeretné. Mondta, hogy közelebb kell játszanom a kapuhoz, és úgy gondolom meghálálom a bizalmat. Vlahoviccal már a Fiorentinában is együtt játszottunk, szóval szinkronban vagyunk de Milik, Kean és még Yildiz is nagyszerű játékosok, akik segíteni tudnak a csapatnak. Dusannal nagyon jó a viszonyom, Fiorentinában kezdtük együtt és azóta is barátok vagyunk.”

Végül Alessandro Matri, aki a DANZ egyik munkatársa megjegyezte, hogy Chiesa rúgótechnikája nagyon hasonlít az apjáére, Enricoéra, mire Chiesa csak mosolyogva hozzátette:

“Igen, ez igaz, de még sose árulta el lövéseinek a titkát.”

Forrás(ok): football-italia.net