focivilag

Allegri beszélt a hétvégi hibákról, a Leccéről és az eddigi szezonról

5 perces olvasási idő

Allegri elmondta véleményét a hétvégi meccsről és kihangsúlyozta mire kell figyelni a mai Lecce elleni összecsapáson.

A Sassuolo ellen végig futott az eredmény után a Bianconeri és háromszor is hátrányból kellett felállnia a csapatnak, míg az utolsó percekben, egy hatalmas hibával, Gatti öngólt vétett és bebiztosította a három pontot az ellenfélnek. Juventusnál bizakodva kezdték a találkozót, mert jól ment az elmúlt hetekben a csapatnak és a játékban is történtek javulások, európai kupameccsek hiányában pedig úgy nézett ki, még akár a bajnoki címbe is beleszólhatnak a fekete-fehérek, még úgy is, hogy Allegri szerint a top 4 a reális cél idén.

A Mestert a sajtókonferencián elsőnek Gatti és Szczesny hibáiról kérdezték és arról mennyire viselte meg őket, de kitért a sérülésekre is:

“Gattinak nem szabad felzaklatnia magát, éppen csak elkezdte karrierjét, hibák mindig is történni fognak, ha nem is ilyen mértékűek.”

“Szczesny az első számú kapusunk és ő is fog kezdeni ma, annak ellenére, hogy Perinre is mindig számíthatunk.”

“Keannak van egy kis problémája, a sípcsontjával vannak gondok, őt még kiértékeljük, a többiek viszont jól vannak, és mindenkire számíthatunk.”

Ezután azt ecsetelte, kik a vezérek az öltözőben:

“Danilo, Szczesny és utánuk jön Alex Sandro még akkor is ha sérült. Rugani is rengeteget fejlődött ilyen szempontból. Tavalyi évhez képest sokat vesztettünk tapasztalatból, de cserébe gyorsabbak és felszabadultabbak lettünk. Folytatnunk kell a kiegyensúlyozott munkát, nem elfelejtve, hogy hasonló hibák előfordulhatnak. Szombati szituációk egyéni hibák voltak és nem csapatszintűek. Folyamat fejlődnünk kell, de ha nincs meg a belső egyensúly, akkor normális, hogy hullámzó eredmények jönnek, amiket nem engedhetünk meg. Mindenkiben ott kell lennie a vágynak és az akaratnak, hogy a legjobb eredményt érjük el. Nagy a nyomás és a felelősség de a srácoknak nyugodtnak kell lenniük, minden döntés a jelent és a jövőt szolgálja.”

Majd értékelte a szezonkezdést Allegri és kitért a ma esti ellenfélre is: 

“Mai napon egy erős csapattal nézünk szembe, D’Aversa egy nagyon jó edző, aki remek munkát végez a Leccénél. Nagyon jól játszanak és technikailag is ügyesek, és stabil csapatot alkotnak. Aztán ott van nekik még Corvino, aki az egyik legtapasztaltabb igazgató és mindig sikerül jó csapatot építenie.”

Inter, Napoli és a Milán is a mezőny előtt jár. Az Inter folyamat bizonyítja, hogy megérdemelten áll az első helyen, nekünk pedig a legjobb négybe kell bekerülnünk, ami a legfontosabb célunk idén. Bajnokok Ligájába való visszatérés egy nagyon fontos lépés lenne minden szempontot figyelembe véve.”

Allegrit arról kérdezték még, hogy Rugani, Yildiz és Milik fog-e játszani a Lecce ellen:

“Yildiz egy csodás gólt szerzett a Nex Gen-ben, örülök a győzelmüknek, ami megtörte a 3 meccse tartó vereség sorozatukat. Ő egy nagyszerű játékos, kedvelem a játékát.”

“Rugani és Milik is rendben vannak, Keannel kapcsolatban még eldől tud-e játszani este. Vlahovicot és Chiesát is ki kell értékelnem, két nagyon fontos meccsen vannak túl. Egyikük biztosan a padon kezd, hétvégén ugyanis az Atalantával játszunk.”

Kitért Chiesára is:

“Nagyon jól teljesít, sokkal jobban jelen van a meccseken, mint tavaly. Minden nap fejlődik és tisztában van az új szerepkörével. Még át kell gondolnom, hogy kezdjen-e vagy sem, sokat töltött a pályán a hétvégén, csak úgy mint Vlahovic és a mai egy intenzív összecsapás lesz, és mint mindig, a változtatások döntik majd el a meccset.”

Majd megkérdezték, hogyan fejlődhet még a csapat:

“Attól nem fogunk fejlődni, ha magasabb célokat tűzünk ki. A pályán kell fejlődni nap mint nap. Tisztában kell lennünk a gyengeségeinkkel és előnyünkre formálni őket. A valóság az, hogy 3 csapat van, akik esélyesek a Scudettora. De a pályán még megdőlhetnek a hierarchiák, mi se állunk meg a 4. hely után, minimum cél, hogy az meglegyen, utána pedig meglátjuk. De ott van még a Roma és az Atalanta is, akik a négybe szeretnének kerülni és akik egyenrangúak velünk. És akkor még ott van a Fiorentina és a Lazio is, nem lesz egyszerű szezon. Amikor egy új ciklust kezdesz nagy a veszélye annak, hogy lemaradsz a Bajnokok Ligájáról. Jól kell teljesítenünk és koncentrálnunk kell a végéig, majd kiderül, hogy elől tudunk-e maradni. Sassuolo ellen elől tudunk volna maradni, de nem sikerült. Álmodozni szép dolog de fel kell rázódnunk. Vágyak visznek a célok felé, az álmokról csak beszélni jó.”

Allegri beszélt Vlahovic szezon eleji formájáról:

“Dusannak saját útját kell járnia, hogy megtalálja a megfelelő egyensúlyt. A legfontosabb, hogy fejben végig meccsben legyél. Ő egy nagyon fontos és kivételes játékos, és pár év múlva teljesen más játékos lesz belőle.

Allegrit megkérdezték tart-e attól, hogy hasonló hibákat követnek el a játékosaik:

“Nem szabad negatívan gondolkodnunk és hinnünk kell abban amit csinálunk. Múlt este keményen megfizettünk az egyéni hibákért, és Szczesnynek se volt könnyű éjszakája. Nagy volt az eufória a győzelmeket követően és probáltuk azzal nyugtatni magunkat, de a foci nem egzakt tudomány. Együtt tesszük túl magunkat a negatív meccs után. A csapat motivált és sajnálják, valamit dühíti őket, ami történt a Sassuolo ellen. Ma óvatosabban fogunk játszani.

Kitért a csapat gyengeségeire is:

“Tegnap összegyűltünk, hogy megbeszéljük mi történt a Sassuolo ellen. Technikailag nem volt rossz meccsünk, de rosszul védekeztünk és vétettünk pár technikai hibát.

Végül Allegri arról beszélt, hogy szükség van a jó forma állandósítására:

“Reméljük minél előbb állandósul nálunk, dolgozunk rajta. Mai meccs nehéz lesz, egy olyan csapat ellen játszunk, akik kevés gólt kapnak és jól játszanak. Határozottnak kell lennünk, hogy fordítsunk a negatív történteken.

Forrás(ok): football-italia.net