focivilag

Hivatalos: Pogba felfüggesztve, miután megbukott a doppingvizsgálaton

2 perces olvasási idő

A Juventus közleménye megerősíti, hogy Paul Pogbát ideiglenesen felfüggesztették, miután megbukott a doppingteszten a Juventus augusztus 20-i, Udinese elleni Serie A mérkőzés után.

A hír tegnap délután jelent meg az ANSA ügynökségnél, miszerint Pogba megbukott a doppingteszten, amelyet a szezonnyitó fordulóban az Udinese ellen idegenben aratott 3-0-s győzelem után alkalmaztak. 

A francia válogatott játékos az említett mérkőzésen végig a kispadon ült, mégis egyike volt azoknak, akiket véletlenszerűen kiválasztottak a tesztelésre.

A vérvizsgálat során emelkedett tesztoszteronszintet mutattak ki nála, ezért a pozitív eredmény megerősítése érdekében a B-mintát is elemezni fogják. A középpályást a protokoll szerint ideiglenesen felfüggesztették a B-minta vizsgálata előtt. Pogba a Serie A legutóbbi két fordulójában a Bologna és az Empoli elleni mérkőzéseken a kispadról szállt be.

Természetesen a klub is reagált egy hivatalos közleménnyel. 

„A Juventus Football Club bejelenti, hogy a mai napon, 2023. szeptember 11-én Paul Labile Pogba labdarúgó a 2023. augusztus 20-án elvégzett tesztek eredményeit követően a Nemzeti Doppingellenes Törvényszéktől elővigyázatossági felfüggesztő határozatot kapott. 

„A klub fenntartja magának a jogot, hogy mérlegelje a következő eljárási lépéseket”.

A B-minta elemzése után Pogba vagy elfogadja vétkét, vagy megpróbálja bizonyítani, hogy a teljesítményfokozó szerek tudtán kívül vagy véletlen kerültek a szervezetébe. Ha tisztázzák is a szándékos teljesítményfokozó szerek szedésének vádja alól, akkor is egy hosszadalmas folyamat lesz, hiszen az Atalanta védőjét, Jose Luis Palominót majdnem négy hónapra tiltották el, mielőtt végül nem találták bűnösnek a Clostebol szedése miatt.

fordította: szlevente21

Forrás(ok): football-italia.net