focivilag

Allegri: “Nem vagyunk bajnokesélyesek”

4 perces olvasási idő

Tegnapi meccs után kifejtette véleményét Allegri, aki kitért Pogbára, és idény céljait is meghatározta.

Vasárnap este csapatunk legyőzte az Empolit 2-0 arányban Danilo és Chiesa góljával. Az eredmény lehetett volna nagyobb is de Danilo és Pogba gólját érvénytelenítették, Kean és Milik pedig csak kapufáig jutottak, emellett Vlahovic nem tudott gólra váltani egy tizenegyest. 

Összességében meggyőzően játszott a Bianconeri, viszont Pogba izomfájdalomra panaszkodott a meccs végén, pedig jól szállt be és megmutatta, hogy hasznára lehet a csapatnak ha egészséges. 

Allegri Pogba helyzetéről beszélt elsőnek a sajtótájékoztatón:

“Egyelőre nem tudunk semmit, enyhe szúrást érzett hátul a combjában, meglátjuk mit mondanak a vizsgálatok. De jól szállt be és minőségi 30 percet töltött a pályán”.-nyilatkozta Allegri a Sky Sport Italianak.- “Jó teljesítményt nyújtottunk az Empoli ellen, akik ellen sose könnyű játszani. Hátul szinte tökéletesen zártunk, de elöl nyugodtabban kell lennünk a labdával, ott ugyanis kicsit kapkodtak a játékosok. Ezeken a dolgokon fogunk majd még javítani az idényben.”

Ezután a mester kitért a változtatásokra is, ugyanis Filip Kostic és Weston McKennie kezdett a két szélen Cambiaso és Weah helyén. 

“Weah fáradt volt, ami érthető mert egy taktikailag erősebb bajnokságba jött, mint amihez hozzászokott, és úgy ítéltem meg, hogy pihennie kell, emellett szerettem volna ha van egy olyan ember a padon, aki képes megváltoztatni a meccset.”

Kostic nagyszerűen játszott, ő egy jó játékos még akkor is ha az első két meccsen nem jutott szóhoz.”

Vlahovic és Chiesa csatárkettőssel kezdett a Juve, akiknek még össze kell csiszolódniuk, mert bár a harmadik meccsükön kezdtek zsinórban, nem igen volt összjáték közöttük. 

“Egyre jobban összeszoknak. Örülök, hogy Federico betalált, azt viszont sajnálom, hogy Vlahovicnak nem sikerült gólt rúgnia tizenegyesből. Ennek ellenére, úgy gondolom ez egy jobb teljesítmény volt tőle, mint a Bologna elleni, amikor be is talált. Mindenkire szükségünk van, hogy megfelelő tempót diktálunk és minél több problémát okozzunk az ellenfélnek. A középpályások és a csatárok is azon dolgoznak, hogy egyre jobban összeszokjanak. Ha olyan csapat ellen játszol, mint az Empoli, akik magasan védekeznek, akkor megfelelően kell időzíteni a passzaid és a lehető legpontosabbnak kell lenniük. Locatelli nagyon jól játszott ma, és Miretti is. Miretti ügyesen mozgott a vonalak között de gyorsabban kell járatnia a labdát és többször kellene kapu irányba mozognia. Most tovább dolgozunk azon, hogy október-november környékére elérjük állóképességünk csúcsát, hogy aztán tovább ugyanazzal a lendülettel haladjunk előre.”

Tavaly a Juventus 4-1-re kikapott az Empolitól de a meccs előtt pár órával tudták meg a játékosok, hogy 10 pontot elvesznek a csapattól pénzügyi csalások miatt, ami azt eredményezte, hogy csak a bajnokságban kell helytállnia az Öreg Hölgynek viszont ennek ellenére Allegri úgy gondolja nem számítanak bajnokesélyesnek. 

“Sose jó dolog, amikor lemaradsz a Bajnokok Ligájáról. Mi a harmadik helyen végeztünk a tabellán és hiába mondják, hogy csalódás a tavalyi szezon, ha nincs a pontlevonás, akkor bronzérmesek vagyunk. Vannak csapatok, akik nagyobb eséllyel harcolnak a bajnoki címért, mint az Inter, Napoli és Milan. Nekünk az a feladatunk, hogy minél jobban teljesítsünk és a legközelebb végezzünk hozzájuk, lehetőleg a legjobb négy egyik helyén. Ennek ellenére, lehetséges, hogy mégis versenyben leszünk az aranyért, de nem mi számítunk a favoritnak.”

Allegri már többször mondta, hogy a foci egy “nagyon egyszerű sport”, ami miatt már többen is támadták, köztük Luciano Spalletti is kifejezte egyetnemértését. 

“Az intelligens edző megállapítja, hogyan kell megállítani egy játékost. Nem használhatsz egy pisztolyt egy tank ellen, meg kell találni a megfelelő stratégiát hozzá.”

“Idei szezonban fiatal játékosaink vannak, akiknek nincs elég tapasztalatuk de van lábuk. Ariedo Braida mondta, nem követelmény a fociban a futás de segít. Nem akarom azt mondani, hogy ez ilyen egyszerű, mert tudom azt nem szeretik hallani az emberek, de azt mondom, hogy papíron a legkönnyebb dolgok általában legnehezebbek.”