Az Alfa Romeo szinte már a Giuliával való nagy visszatérése óta ígérgetett egy valódi szuperautót, és bár sok víz folyt már le azóta a Dunán, és időközben megalakult a Stellantis is – aminek azért nagy szerepe volt abban, hogy eljutottunk idáig –, most végre bemutatkozott az olaszok várva várt modellje. Igaz, mindössze 33 darab készül majd a 33 Stradale névre keresztelt újdonságból, és már el is kelt az összes, de ez nem szegi kedvünket, hogy gyönyörködjünk benne.

Aki egy kicsit is otthon van az Alfa Romeo történetében, annak sem a 33 Stradale név, sem a formák nem lesznek ismeretlenek, hiszen az olaszok bevallottan utolsó belső égésű motorral szerelt sportautója bizony az 1967-es, legendás 33 Stradale modellt vette alapul. Az autó vonásai önmagukért beszélnek: a retro vonásokat ötvözték a modern megoldásokkal, a végeredmény pedig igazán látványos lett – egyeseknek itt-ott talán sok is, de szerintünk ennyi még bőven belefér.

Egészen lenyűgöző lett a 33 Stradale, és tökéletesen idézi fel a legendás elődöt - galéria

Az alapokat nem meglepő módon a Maserati MC20 adja, így a középmotoros, hátsókerékhajtású felépítés adott volt, ahogyan a kétféle hajtáslánc is. Bizony, hiába készül mindössze 33 darab, a tulajdonosok választhattak a háromliteres, duplaturbós V6-os – amely a gyáriak elmondása szerint nem a Maserati „Nettuno” erőforrása, hanem a Giulia Quadrifoglio 2,9 literes motorjának továbbfejlesztett változata – és a tisztán elektromos hajtás közül.

Az sem titok már, hogy a legtöbben azért maradtak a benzinmotornál a megrendelők közül, ha már ez volt az utolsó esélyük arra, hogy egy belső égésű Alfa Romeo sportautót vásároljanak. A háromliteres V6-os egyébként egy nyolcsebességes DCT automata váltón keresztül több mint 620 lóerőt, az elektromos pedig több mint 750 tagú ménest kínál. A 0-100-as sprintet mindkét verzió 3 másodperc alatt letudja majd, a villanyos verzió pedig körülbelül 450 kilométeres hatótávot ígér – pontosabb adatokat egyelőre nem kaptunk.

Könnyű elmerülni a részletekben - galéria

A karbon utascella mellett alumínium karosszériaelemeket használtak, így a könnyű felépítés és a kiemelkedő merevség is adott. Az aktív gátlókkal ellátott futómű hangolásában az F1-es pilóta, Valtteri Bottas is az olaszok segítségére volt, így a vezetési élmény is kiemelkedőnek ígérkezik. Kár, hogy csak kevesen tapasztalhatják majd meg ezt – egy nullát még igazán hozzátehettek volna a darabszámhoz az olaszok, és még akkor sem panaszkodott volna senki, hogy túl sok készül belőle ahhoz, hogy igazán különleges maradjon.

Az utastérbe bepillantva is a retro-modern találkozások viszik el a showt: a jellegzetes „csőórák” immár digitálisak, de a középkonzol méretes, repülőgépekre is emlékeztető fém kapcsolói igazán nosztalgikus hangulatot keltenek – és nem mellesleg lenyűgözőek. Természetesen számtalan egyedi és igazán látványos részletet lehet találni az utastérben is, elég csak az ajtóbetétekre pillantani, de a kormány, az ülések és a középső konzol végére került ikonikus négylevelű lóhere is megér egy misét.

Belül is tökéletesen hozza a retro-modern vonalat - galéria

A kiszállítások csak 2024-ben kezdődnek majd meg, és addigra valószínűleg a pontos adatokat is megismerhetjük majd. Az autó ára egyébként ritkaságához és a manapság tapasztalt elképesztő összegekhez képest nem annyira ijesztő, hiszen a becslések szerint „már” 350-400 millió forint meg lehetett vásárolni – persze sokan biztosan azt mondják erre, hogy „hiszen ez csak egy Alfa”, de biztosak vagyunk benne, hogy így i bőven túljelentkezés volt a 33 elérhető példányra.