focivilag

Allegri tanácsa Bonuccinak

2 perces olvasási idő

A nyári átigazolási szezonnak mindjárt vége, de Bonucci még mindig a Juve játékosa annak ellenére, hogy a csapat nem számol már vele.

A 36 éves védőnek még mindig visszavan egy év a szerződéséből, ám a klub közölte vele, hogy nem tart már igényt a szolgálatára és jobb lenne, ha új csapatot keresne. Bonuccitól már a csapatkapitányi karszalagot is elvették és kitették a keretből, hogy meggyorsítsák távozását, de ezidáig csak tárgyalásokig jutott néhány csapattal, megegyezni senkivel se sikerült. 

Bonucci eleinte dacolt a döntés ellen, és be akarta bizonyítani, hogy helye van még a csapatban, azonban azóta belátta, hogy ha játszani akar, akkor új állomáshelyen teheti ezt csak meg. 

Bonucci nemcsak pályán, de azon kívül is harcol az Öreg Hölggyel, ugyanis jogi úton szeretné magát visszarakatni a keretbe, vagy ha eligazol akkor szeretne kompenzációt kapni mert a kialakult helyzet sértette az imidzsét.

Allegri eddig nem igen nyilatkozott az ügyben egészen idáig, amikor is kifejtette véleményét és az ő nézőpontját a helyzetről, valamint azt javasolja a hátvédnek, hogy fontolja meg a visszavonulást. 

“Sajnálom, hogy így végződött a szituáció de már februárban közöltük Leoval terveinket és én is beszéltem vele nem egy alkalommal. Elmondtuk neki, hogy a következő idényben vagy máshol folytatja, vagy visszavonul. Leo a Juventus történelmének a része, 500 meccsen lépett pályára még sérülten is. Rengeteget adott a Juventusnak de ez fordítva is igaz. Most egy nagyon fontos döntést kell meghoznia, amit nem az elmúlt egy év alapján kell mérlegelnie hanem, hogy mit tartogathat a jövő számára mert még mindig egy fiatalemberről van szó.”

“Teljesen normálisa, ha egy bajnok, mint ő karrierje végéhez közeledve fél a visszavonulástól. Én nem voltam bajnok, normális pályafutásom volt, így számomra könnyebb volt a befejezés. A dinamika ugyanaz a két esetben, a különbség az, valaki el tudja fogadni, hogy vissza kell vonulnia. Az lenne számára a legjobb ha elfogadná ezt a tényt, különben bele fog unni a dologba. Számomra ő egy kiváló játékos volt. Örökre a klub része fog maradni 500 meccsen játszott ezt a számot kevesen érik el itt.”

Forrás(ok): football-italia.net