A Porsche a 2024-es modellévre is frissített a Cayenne kínálatát, hiszen az SUV szegmens továbbra is a legkedveltebb a vásárlók körében, így a gyártóknak a lehető legnaprakészebbnek kell lenniük a siker érdekében. A gyors hobbiterepjárók rajongónak ez kifejezetten jó hír, hiszen a megújulást követően a Cayenne Turbo E-Hybrid a legerősebb Porsche SUV-ként lép porondra, még nagyobb akkuval.

A 670 lóerőt tudó, leköszönő modell helyébe a legerősebb, új Cayenne hibrid 739 lóerővel lép, jelentős többletet adva ezáltal. Ezúttal is konnektoros hibrid hajtásláncról van szó, ám a németek minden pontot továbbfejlesztették a Cayenne Turbo S E-Hybrid technológiáját, amellyel jelentősen növelni tudták az elektromos hatótávot és a teljesítményt.

Minden eddiginél erősebb Porsche SUV született

A 176 lóerős (130 kW) elektromotor és az alaposan átdolgozott, 599 lóerős (441 kW) 4,0 literes, biturbó V8-as együttes csúcsteljesítménye eléri a 739 lóerőt (544 kW), maximális nyomatékuk pedig a 950 Nm-t. A Cayenne Turbo E-Hybrid gyorsulása pedig abszolút hű a csúcsmodell státuszhoz, hiszen mindössze 3,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, végsebessége pedig 295 km/h.

Elődjéhez hasonlítva az új Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid sokkal nagyobb elektromos hatótávot és rövidebb töltési időt tud. A 25,9 kWh-ra növelt kapacitású nagyfeszültségű akkumulátor a csomagtérpadló alatt helyezkedik el, városi körülmények között pedig akár 82 kilométeres hatótávot biztosít. Az új 11 kW-os fedélzeti töltő pedig alaposan lerövidíti a töltési időt: megfelelő fali töltő vagy töltőállomás használata esetén a megnövelt akkumulátor is csupán 2,5 óra alatt feltölthető.

Hamisítatlan Porsche műszerfallal érkezik

Ám nem csupán az erőről szól az új modell debütálása, hiszen számos területen hozott újdonságokat az új Cayenne. Például immáron szériafelszereltség a Turbo E-Hybrid esetében a kétkamrás, kétszelepes légrugózás, amely lehetővé teszi, hogy a rendszer ki- és berugózás esetén is külön-külön szabályozza a futómű működését. A technológia fokozza a kényelmet és a biztonságot, miközben még nagyobb tartományt biztosít a Comfort és a Sport Plus beállítások között.

A Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) rendszer ugyancsak alapfelszereltség a Cayenne Turbo E-Hybrid esetén. A Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) dőlésszabályozás és a hátsókerék-kormányzás opcionálisan érhető el. A modell az Turbo E-Hybrid SUV változat mellett Coupé verzióban is elérhető: mindkét változat karakteres első lökhárítóval rendelkezik, amely kizárólag a Turbo modellek sajátjai. A kerékjáratok kiszélesítése és a külső színére fényezett hátsó lökhárító tovább erősíti a modellek dinamikus összhatását. A Turbo E-Hybrid változatok két rozsdamentes acél, dupla kipufogóvéget és vörösre fényezett féknyergeket kapnak.

A Porsche ezúttal is kitett magáért

Az új Cayenne Turbo E-Hybrid természetesen a 2023-as frissítés minden újdonságából profitál. Ezek között ott van az új műszerfal, teljes digitális műszercsoporttal, ívelt kialakítással, széles körű személyre szabhatósággal, illetve az átdolgozott középkonzol és az opcionális utas oldali kijelző sem hiányzik. A széria nagyfelbontású HD-Matrix LED fényszórók sötétben még nagyobb biztonságot nyújtanak.

Van tovább GT csomag, amellyel még sportosabb lehet a hibrid Cayenne, hiszen a teljesítményközpontú megoldások közvetlenül a Cayenne Turbo GT-ből érkeznek. Az összes futómű- és vezérlőrendszer, beleértve a légrugózást is, egyedi hangolást kapott. A karosszéria 10 milliméterrel alacsonyabban ül, valamint a Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) fékrendszer ugyancsak széria a GT csomag esetében. Az újdonság már rendelhető a Porsche szinte összes piacán.