focivilag

Lukaku nem vár tovább a Juvéra

2 perces olvasási idő

A Chelsea jelenleg tárgyalásokat folytat Romelu Lukaku kölcsönadásáról a Roma csapatával, miután a játékos kifejezte vágyát, hogy Olaszországba, konkrétan Rómába, a fővárosba költözzön.

Ez az (korábbiak fényében igencsak meglepő) esemény Lukaku döntésére vezethető vissza, hogy már nem kíván a Juventusra várni.

Hiteles források, mint például a The Telegraph jelentései szerint, Lukaku és képviselői közölték a Chelseával, hogy elégedetlenek azzal, amennyi időbe a Juventusnak telik a megállapodás üzleti részének megkötése.

Ennek következtében a belga válogatott egyértelművé tette, hogy most már az AS Romat tekinti prioritásnak. Korábban a Juventus sokáig tárgyalt a Chelseával Lukaku megszerzése érdekében.

A két klub azonban nem jutott megállapodásra. A Chelsea állítólag 40 millió eurós szeretett volna a tehetséges csatárért, ez az értékelés nem felelt meg a Juventus elképzeléseinek.

A Dusan Vlahovic és Lukaku közötti csere lehetősége sem valósult meg, mivel a Chelsea nem volt meggyőződve a szerb csatár képességeiről, és nem akartak a Lukaku játékjogán felül még 30-40 millió eurót kifizetnin a Bianconerinek.

Ennek eredményeként úgy tűnik, hogy a Chelsea hajlandó kölcsönadni Lukakut, vagy kötelező vásárlási opcióval, vagy akár a nélkül is.

Az Athletic megjegyezte, hogy az angol klub különféle lehetőségeket fontolgat Lukaku ideiglenes távozásának biztosítása érdekében.

A Juventus és a Roma továbbra is érdeklődik a belga csatár szerződtetése iránt, aki már nem szerepel a Chelsea terveiben, azonban most a Romának van előnye a Juventusszal szemben.

Még nem dőlt el, hogy Romelu Lukaku hol fog játszani a következő szezonban, egy esetleges komoly érdeklődés Szaúd-Arábából még boríthat mindent.

Forrás: maxstatman.com