focivilag

Allegri: „Chiesa csatárként 16 gólig is juthat”

3 perces olvasási idő

Max Allegri az Udinese elleni idegenbeli 3-0-s győzelem után is arra koncentrál, hogy hol kell javulnia a Juventusnak, és elmagyarázta, hogy Federico Chiesa és Dusan Vlahovic miben tud még fejlődni. Szerinte Chiesa csatárként akár 16 gólig is juthat az idényben.

A Bianconeri ideálisan kezdte a Serie A-s szezonját, miután 45 perc leforgása alatt Chiesa, Vlahovic és Rabiot révén három gólt is szerzett az Udinese otthonában.

„Két területen még javulnunk kell” – kezdte a DAZN-nak adott nyilatkozatát Allegri. „A második félidőben többet kell mozognunk és jobban kell kontrollálnunk a labdát. Bár azt elismerem, hogy nagyon meleg volt. A második dolog a labdavesztés utáni védekezésünk. Ezen bőven van még mit csiszolni, mert hiába vezetünk 3-0-ra, ha utána magunknak tesszük nehézzé a találkozót.”

A harmadik Juve-gólt egy remek Cambiaso-Chiesa összjáték előzte meg, amely végén a szélsőhátvéd beadásából tudott közvetlen közelről a kapuba fejelni Rabiot. Allegrinek érkezett is a kérdés, hogy Chiesa nem csatár, hanem szélső.

„Szerintem Chiesa egy csatár. Lehet, hogy tévedek, de véleményem szerint csatár. Túlságosan elszigetelődik, ha szélen játszik, ezért jól teljesített most Vlahovic társaként. Mind a ketten javulnak, de Chiesa időnként túlságosan kihúzódik. Csatárként viszont 14-16 gólig is juthat a szezonban.”

„Cambiaso nagyon intelligens, aki tökéletesen le tudja fedni a területeket és megtalálja a réseket. Megfelelően kiegészíti Chiesa játékát, aki sokat barangol a pályán. Chiesa nélkül egy olyan lineáris szélső hátvédre lenne szükségünk, mint Kostic.”

„Timothy Weah is remek teljesítményt nyújtott, de még időre van szüksége. Azért hoztam le, mert kapott egy rúgást a bokájára. Azért Iling Junior állt be Cambiaso helyére, mert ő is a rendelkezésemre állt. Ha Chiesa előbb jött volna le, akkor biztosan Kosticra esik a választásom.”

„Vlahovicnak is jó meccse volt, egy olyan időszakból érkezett, amikor nem sokat játszott. Ha gyorsan mozgásba hozzuk, amint visszaszerezzük a labdát, akkor tud a legjobb lenni. Fejlődnie abban kell, amikor nálunk van a labda, mert ekkor le kell válnia védőjéről, és meg kell keresnie a réseket. Ez a nehéz dolog, és ezen dolgozunk még vele.”

Ez azért is volt történelmi diadal, mert Allegri 380. mérkőzésen ez volt a 250. győzelme a Juventus kispadján, bár még mindig messze van a rekordtartó Giovanni Trapattonitól, aki 596 mérkőzésen 319 győzelmet aratott.

„A Bajnokok Ligájából való kimaradás nagy veszteség a klub számára. Hiányozni fog, ezt nem tagadom, mert mindenki azt mondja, hogy előny, ha hetente egyszer játszunk, de mi élvezzük, hogy Európa legjobb csapataival játszhatunk” – folytatta a tréner.

„A nehéz év ellenére a csapat a harmadik helyen végzett a Serie A-ban, és megérdemelte, hogy a Bajnokok Ligájában játsszon. A dolgok így nyilván másképp alakulnak, és több időnk lesz arra, hogy egyénileg is dolgozzunk a játékosokkal, valamint a csapatdinamikán is csiszoljunk.”

A meccs utáni interjújában Chiesa a Juve által alkalmazni kívánt „modern” taktikáról nyilatkozott, amely kevésbé védekező és inkább proaktív, bár Allegri továbbra is szkeptikus az ilyen jellegű beszédtémákkal kapcsolatban.

„Ki kell használnunk a játékosaink tulajdonságait. Ez azt jelenti, hogy magasan kell elkezdeni a nyomásgyakorlást, hogy támogassuk a csatárokat, de még sokat kell tanulnunk. Volt egy győzelmünk, maradjunk a földön, és ne gondoljuk, hogy hirtelen mindent megoldottunk. Nem osztom ezt a fajta nézetet. Szervezettnek kell lennünk, és le kell fednünk a tereket, akkor is, amikor magasan kezdjük meg a nyomásgyakorlást.”

Forrás(ok): football-italia.net