A világ első sport-túra modelljének meghirdetett DB12 immáron tető nélkül is kapható, hiszen az Aston Martin a Volante verziót is élesítette. A britek törekedtek a szépséges formaterv megőrzésére, miközben a fix, fém tetőt eltávolították, helyébe pedig egy speciális, egészen pontosan nyolcrétegű vászontető került.

A kabrió esetében azért választották az Aston szakemberei a nyolcrétegű megoldást, hogy csukott tetővel is egy tipikus luxus-túra modell csendességét nyújthassa az újdonság. A tető nyitása 14 szekundumot, a csukás 16 másodpercet vesz igénybe, és egészen 50 km/h-ig indítható a folyamat. Ráadásul kényelmesen, a távirányító segítségével nyithatja-zárhatja autóját a sofőr.

Prémium, egyedi belső jár az Aston csúcskabriójához

Alapból fekete tetővel érkezik a modell, azonban a vásárlók kérhetik piros, kék vagy fekete-ezüst vászonnal is, amelyekhez temérdek külső árnyalat nyújt kontrasztot és egyediséget egyben, nem beszélve a belső kárpitok sokféleségéről. Akinek ez a sokszínűség nem volna elég, annak az Aston Martin Q részlege nyújt további segítséget az egyedi végeredmény kialakításában, természetesen szép summa ellenében.

ahogy a kupé változat, úgy a Volante nevet viselő kabrió is 2+2-es üléskialakítású, mi több, a motorháztető alatt is ugyanúgy a négyliteres, ikerturbós V8-as szerepel, 621 lóerővel és 800 Nm-rel. A 0-100-as sprint így 3,7 másodperc alatt teljesül (a kupéhiz mérten egy tizeddel lassabban), a végsebesség pedig 325 km/h.

A kupé szépségét örökölte a vászontetős modell

A nyomatékot a hátulra pozicionált nyolcfokozatú automataváltó továbbítja a hátsó kerekekhez, mi több, elektronikusan önzáró differenciálmű és karbonból készült kardántengely is fokozza a hajtáslánc képességeit. A megállásról elöl 400, hátul 260 mm átmérőjű féktárcsák gondoskodnak, ráadásul 27 kg-os megtakarítás mellett az Aston Martin karbon-kerámia rendszert is kínál. A 21 hüvelyk átlójú kovácsolt könnyűfém felnikre Michelin Pilot Sport 5 kerültek.

Az utastérben a kor szellemének megfelelően 10.25 colos érintőkijelző szolgálja ki az igényeket vezetéknélküli Android Auto és Apple CarPlay képernyő tükrözési lehetőséggel, miközben klasszikus, külön panelre pozicionált fizikai gombokkal lehet a klímát és gyakran használt funkciókat vezérelni. A vájtfülűekről sem feledkeztek meg a britek, hiszen a DB12-ben 11 hangszórós, 390 W teljesítményű hangrendszer képezi az alapot, de 15 hangszórós, 1170 wattos Bowers & Wilkins hifi is választható.