focivilag

Cambiaso: „Fiatal játékosok keveset játszanak”

3 perces olvasási idő

Andrea Cambiaso egy hosszabb interjúban osztotta meg gondolatait a Juvéról, magáról és az olasz bajnokságról.

A fiatal szélsőt tavaly igazolta le az Öreg Hölgy 8.8 millió euróért és rögtön kölcsön is adta a Bolognának. Akik annyira meg voltak elégedve teljesítményével, hogy meg is akarták hosszabbítani a kölcsönszerződését még egy évvel.

Azonban idén Cambiaso visszatért a fekete-fehérekhez és az előszezonban játszott is, amivel meggyőzte Allegrit arról, hogy helye van a keretben, így biztosan fogjuk látni a bajnokságban Juventus mezben

Gianluca Di Marzo készített interjút Cambiasoval, aki a csapatnál töltött első heteiről mesélt kezdetben:

“Nagyon más itt lenni, ennek a meznek nagyobb a súlya. De a Juve egy nagyszerű klub és büszke vagyok, hogy itt lehetek és remélem jó sokáig itt maradok.”

“Köszönettel tartozom a Bolognának, Sartori sportigazgatónak és Sinisa edzőnek, aki kérte, hogy igazoljanak le. Eleinte nem sikerült jól az ott töltött időm, de mindenben segítettek nekem, emellett Mottának is köszönettel tartozom.”

Majd megkérdezték, hogy be sikerült-e már beilleszkedni a Juventushoz:

“Sok játékos van itt hihetetlen sok tapasztalattal, akiktől rengeteget tanulhatok, ezt már az első hetekben is észrevettem.”

A 23 éves játékos kitért arra, hogy fog szerepelni az 5 védős rendszerben:

“Manapság ez inkább a területekről szól, mint a formációról, Genovában már játszottam 5 védős felállásban és tavaly is így kezdtünk Bolognában. Itt inkább a területvédekezés a lényeg, mint a formáció, amiben szerintem jól fogok teljesíteni.”

Cambiaso ezután elmondta véleményét a fiatalok első csapatba kerüléséről:

“Nagyon sok jó fiatal játékos van Olaszországban. Sajnos nem játszanak annyit, mint kellene de ez csak amiatt van mert még nem állnak készen, és nem azért mert nem bíznának bennük.”

“Én másmilyen utat jártam be, amikor fiatalabb voltam nem álltam készen az első csapathoz de ez csak segítette pályafutásomat. De persze mindenki más utat jár végig.”

Di Marzo arra kérdezett rá, hogy csalódott volt-e, amikor kölcsönadták a Bolognának:

Nem, nem voltam csalódott. Az azért kellett mert akkor csupán egy évet játszottam a Serie A-ban, és akkor se túl sokat. Tavalyi év nagyon hasznos volt számomra, úgy gondolom nagyon jókor érkeztem a Juvéhoz, egy éve nem voltam ilyen szinten.”

Ezután kitért arra, kik inspirálják:

“Karakterisztikailag egy kicsit gyenge voltam miután kijöttem az utánpótlásból, a Serie D-ben kezdtem és onnan lépegettem felfelé, ami nagyon hasznos volt számomra mert csak éhesebbé tett. Fiatalabb koromban trequartistát játszottam, viszont amióta a szélre kerültem Cancelo játékát követem.”

Majd megosztotta személyes ambícióit:

“Úgy gondolom mindenben van még hova fejlődnöm, még sose éreztem, hogy kész játékos lennék. Védekezésemen kell még javítanom, ami jelenleg nem az erősségem. Annak ellenére, hogy sokat fejlődtem az elmúlt években még mindig van mit tanulnom, jobban hozzá kellene járulnom a csapat eredményeihez gólokkal és asszisztokkal. 

“Az edző személye nagyon fontos, Allegrinek nagyszerű bajnokai vannak és mindent meg fog nekem tanítani, ami lehetséges. Már most sok mindent osztott meg velem.”

Végül kicsit jobban részletezte Allegrivel való viszonyát:

“Nagyon jó a kapcsolatunk, ő mondta, hogy jobb és bal oldalt is tudnom kell játszani, hogy segíteni tudjam a csapatot és hogy gólokat és gólpasszokat kell szereznem.”