A BMW még 2017-ben hívta életre a 6-os sorozatú Gran Turismót, azonban a négyajtós kupé modell sosem lett igazán sikeres piaci szereplő. A magánvásárlók között egyáltalán nem örvendett népszerűségnek a 6 GT, így nem meglepő, hogy a generációváltással a müncheni márka már nem akarja továbbvinni ezt a vonalat.

A múlt hét folyamán a gyártó reagált is, miszerint leállítják a szóban forgó modell gyártását, azonban azóta a BMW pontosította az információt. A gyártó elmondása szerint a gyártás ősszel fejeződik be, nem pedig azonnal, ahogy a márka azt korábban közölte.

Kevesek választották

Liana Drews, a BMW 5-ös és 6-os sorozatához kapcsolódó szóvivője nemrégiben nyilatkozott is a témában: " a BMW 6-os Coupé, Cabrio és Gran Coupé modellek szerepét most már BMW 8-as sorozat tölti be. A BMW 6-os GT (G32) volt az utolsó megmaradt 6-os modell, amely a BMW az 5-ös sorozatához (G30/G31) kapcsolódik. Az 5-ös sorozat 2023-as generációváltása során a BMW 6-os GT gyártása megszűnik" – mondta a képviselő.

Abszolút logikus lépést tehát a németek részéről a leköszönő 5-ösből kialakított négyajtós kupé búcsúztatása, hiszen a kevésbé népszerű modell visszavonásával egyben tisztulhat is a gyártó kínálata. Noha vérbeli kategóriaközi modell volt, mostanában csekély igény van a GT modellekre, sokkal inkább az emelt crossovereket és SUV-kat viszik a vásárlók.

Manapság nem ezt a kategóriaközi megoldást preferálják a vevők

Az okot egyébként a Németországban tavaly, éves szinten elkelt mindösszesen 509 példány jól reprezentálja, ami hihetetlenül alacsony eladási számnak tekinthető. Mindeközben a közeli rokon, alapot adó 5-ös sorozatból havonta ezres mennyiség kelt el. 2023-ban a 6-os GT volt a BMW legrosszabbul teljesítő autója: az első féléves adatok alapján hazájában csupán 237-et rendeltek a vásárlók.

Mi lesz a 6-os széria sorsa? Egyelőre semmilyen hivatalos információ nem érkezett a bajoroktól, azonban nem lenne meglepő, ha a Mercedes-Benz példáját követnék, akik a C és E osztályos kupé és kabrió helyett egy köztes, mindkét modell utódjának szánt CLE sorozattal egyszerűsítették a palettát.