focivilag

Juventus 2-2 AC Milan: összefoglaló és játékosértékelés

2 perces olvasási idő

Miután a múlt hétvégi, FC Barcelona elleni mérkőzés elmaradt, a Juventus csütörtöki felkészülési nyitánya 2-2-re végződött az AC Milan ellen, a Bianconeri büntetőkkel nyert Los Angelesben.

Massimiliano Allegri az első 45 percre olyan csapatot küldött pályára, amely a következő szezon eleji potenciális kezdő tizenegy lehet, valamint ez volt Tim Weah bemutatkozó meccse is: Szczesny – Gatti, Danilo, Bremer – Weah, McKennie, Locatelli, Miretti, Cambiaso – Chiesa, Kean.

A Milan (Maigan – Hernandez, Tomori, Thiaw, Calabria – Reijnders, Krunic, Loftus-Cheek – R. Leao, Giroud, Pulisic) a harmadik és egyben utolsó előszezoni mérkőzésére készült, és az első 20 percben sokkal jobban játszott, mint az Öreg Hölgy. A Rossoneri a meccs nyitó gólját egy védelmi hibából szerezte, de 10 perccel később a csapatkapitány Danilo potyagóljával szépített a Juve.

Olivier Giroud a Juventus védelmének újabb hibáját kihasználva még a félidő előtt ismét vezetéshez juttatta a Milant.

A második félidő elején a Bianconeri egy váratlan góllal egyenlített: a kispadról beálló Danielle Rugani a félidő elején szerzett gólt.

Nem sokkal az egyenlítő gól után Allegri lecserélte az első félidő összes rangidős játékosát, és majdhogynem a Next-Gen csapatot állította be néhány veterán játékossal, hogy elejét vegye egy unalmas második félidőnek (ez utóbbi sajnos nem sikerült).

A két csapat a rendes játékidőben döntetlenre állt, a mérkőzés pedig Matías Soule tizenegyesével dőlt el, így a tizenegyespárbajt a Juve nyerte.

Juventus 2-2 AC Milan, tizenegyesekkel 4-3. Gólszerzők: Danilo, Rugani ill. Thiaw, Giroud.

A mérkőzés embere(i) és fontosabb tanulságai

A mérkőzés embere(i): Federico Chiesa és Carlo Pinsoglio

Weah első meccse több, mint ígéretes volt. A tempója és a mozgékonysága kiemelkedő, és nagyon veszélyes tud lenni a labdával. Más aspektusokban még formálódnia kell, de egy olyan játékos, akit izgatottan várunk éles bevetésen is!

Chiesa visszatért! A tavalyi szezonbeli küzdelmei már a múlté, és ma megmutatta, hogy még mindig ugyanolyan veszélyes, mint a térdszalag-sérülése előtt.

Kontratámadások: a Juventus akkor tűnt a legveszélyesebbnek, amikor a középpálya el tudta juttatni a labdát Chiesához és Weah-hoz, akik előre sprinteltek a szélen, és vissza tudtak adni egy passzt, amiből lövőhelyzet alakulhatott ki. E két játékos tempója minden bizonnyal nagy fegyver lesz a szezon során, hiszen mindketten képesek átjutni a védelmen, és megtalálni az üres embert, hogy a labda a hálóba jusson.

Next Gen: A meglehetősen unalmas második félidő ellenére néhány figyelemre méltó fiatal, Huijsen, Soule, Iling Jr., Yildiz és Nicolussi az bíztató jeleket mutattak, lassan haladnak előre az első csapat felé.

Forrás: maxstatman.com