A Hyundai nemrégiben mutatta meg első elektromos sportmodelljét, az Ioniq 5 N-t, amely bizony elektromos autó lévén nem épp könnyű. Épp ezért üdvözlendő mindenféle tömegcsökkentési megoldás: a Hyundai a nagyteljesítményű elektromos crossover súlyából könnyebb kerekekkel kíván faragni, amihez karbonspecialista segítségét kérték.

Goodwoodban nem csupán az N modell, hanem a kerék prototípusa is megmutatta magát. A dél-koreai márka által fejlesztett új, 21 colos felni egyébként hibrid technológiát képvisel, hiszen a karbon szerkezet egy kovácsolt fém középső elem köré épül. A hagyományos könnyűfém felnihez képest ez a megoldás 40-50%-os tömegcsökkentést tesz lehetővé, ráadásul nem csupán könnyebb, hanem erősebb is az ilyen módon gyártott keréktárcsa.

Noha a nehézre sikerült Ioniq 5 N esetében mindenképp kézenfekvő a kerékkel való tömegcsökkentés, a Hyundai más modelljeinél is bevetheti az új megoldást. Az N kínálatban ugyanis szinte minden sportmodellnek jót tesz a komplett tömeg, illetve egyidejűleg a forgó és rugózatlan tömeg mérséklése. A Dymag persze más gyártókkal is folytat közös munkát, és már egészen széles karbon-hibrid felnijük van 18 és 23 col között, de nagyobb, 24-25 colos kerekeket is ígérnek a későbbiekben, még idén.

A brit specialista elmondta, hogy a karbon-hibrid felnik előnyösebbek, mint a teljes egészében szénszálad darabok, hiszen az alumínium vagy magnézium középső rész esetében könnyebben lehet különféle kialakítású felniket gyártani, ráadásul a szerszám költségek is csökkennek. Az ilyen felnik a tömegcsökkentésen, a vezethetőség javításán felül a gördülési zaj és a vibráció csökkentésében is van szerepük.

Azonban az áruk nem épp kedvező. Az N modellek előnye pont a jó ár/érték arány volt eddig, azonban a tömeg-problémát bizonyos mértékben orvosoló, de drága karbon kerekek pont ezt a piaci előnyt vennék el. Akármennyire is jelentős súly-megtakarítás érhető el általuk, a Hyundainak mindenképp jól kell csomagolnia a drága opcionális tételt termékei mellé, hogy a vásárlók meg is vegyék azt.