focivilag

Sajtóhír: Kessié maradna Barcelonában, de a Juve próbálja meggyőzni

2 perces olvasási idő

Az elmúlt napokban egyre több hír szólt arról, hogy a Juventus jelentős előrelépést tett Franck Kessié megszerzéséért. 

A Bianconeri már jó ideje figyeli az elefántcsontparti játékost, de tavaly elszalasztották a lehetőséget, hogy ingyen szerződtessék a milánóit, kontraktusának lejártát követően.

A 26 éves középpályás tavaly nyáron a Barcelona mellett döntött. Első katalán színekben töltött szezonja azonban összességében elmaradt az elvárásoktól.

Néhány villanást és az El Clasicón szerzett győztes találatát leszámítva a középpályás nem alkotott maradandót a Camp Nouban.

Jordi Gil spanyol újságíró szerint azonban Kessié inkább a Barcelonában szeretne bizonyítani, mintsem kudarcként távozni a klubtól.

„A Juventusnak fő problémája az, hogy meggyőzze Kessiét, aki a Barcelonánál akar maradni, hogy bizonyítson Xavinak” – magyarázza az újságíró a JuventusNews24-en keresztül.

„Egy 15/20 milliós kötelező vásárlási opcióval járó kölcsön ajánlat megfelelő lehet, de nem szabad elfelejteni, hogy hat millió eurós fizetése van, amit nem nagyon engedhet meg magának a Bianconeri. Viszont Xavi csapatában továbbra is csak csere maradna, még inkább Gundogan érkezése után.”

„Kessiének tehát döntenie kell. Megpróbálhatja meggyőzni Xavit, de azt hiszem, a végén rá fog jönni, hogy a Juventus ajánlatának elfogadása lenne a legjobb mindenkinek” – tette hozzá.

Egy másik megjegyzéssel kapcsolatban Gil kizárja, hogy a Juventus és a Barcelona között Federico Chiesát is magában foglaló csereüzlet jönne létre.

„Chiesa és Kessié cseréje nem opció a Barcelona számára a jelenlegi gazdasági helyzetben”.

Fordította: szlevente21