focivilag

Hivatalos: a Juve kilép a Szuper Ligából

2 perces olvasási idő

A Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy otthagyja a Szuper Liga projektet, aminek így már csak a Barca és a Real Madrid lesznek a tagjai.

A kilépésről már június 6-a óta tudni lehetett, amikor a klub bejelentette, hogy elkezdtek tárgyalni a Barca és Real képviselőivel arról, hogy elhagyják a Ligát.  

Tegnap este hivatalos közleményben erősítették meg, hogy a kilépéshez szükséges procedúrát elkezdték, és hamarosan hivatalosan is kilépnek a Szuper Ligából. 

Ez végérvényesen lezárja az Agnelli érát, ugyanis az ő ötlete és kezdeményezése volt ez az újfajta kupasorozat, melyet a semmiből jelentettek be a FIFA és az UEFA legnagyobb meglepetésére. (az edzők és játékosok sem tudtak róla a hivatalos bejelentésig). 

Azonban a teljes projekt 72 óra alatt összedőlt, amikor a szurkolói nyomásra minden klub kilépett a szövetségből így mutatva hűséget az UEFA iránt, kivéve a Barca, Real és Juve hármast. 

Agnelli, aki a Szuper Ligával az UEFA monopóliumát szerette volna megtörni, azóta már lemondott mint Juventus igazgató az év közben felmerült botrányok, nevezetesen a tőkenyereség és játékosfizetések körüli mizéria miatt. A botrányok miatt a klubnak vádalkut kellett kötnie a Serie A és az UEFA vezetőivel, hogy lezárhassák és továbbléphessenek egy új jövő felé. Ezek eredménye lett, hogy 10 pontot levontak a bajnokságból az Öreg Hölgytől, valamint egy évre eltiltják őket az UEFA versenyeiről, amivel a Bianconeri megússza a Konferencia Ligát. 

Agnelli távozásával, a csapatnak lehetősége van, hogy rendezze a viszonyát az UEFA-al, aminek eredménye/követelménye, hogy hagyják el a Szuper Liga projektet, amit a csapat a tegnapi napon el is kezdett.

Tegnap este hivatalos közleményt tett közzé a Juve, melyben kitért arra, hogy a tárgyalásokat már korábban elkezdte a Real Madrid és FC Barcelona képviselőivel, azonban hivatalos bejelentés eddig nem született, egészen idáig. A Juventus a közleményben taglalja, hogy a jelenlegi Szuper Liga szerződésének megfelelően elkezdték a kilépési folyamatot, ám ez csak akkor lesz hivatalos, ha a Real Madrid és FC Barcelona, valamint a megmaradt tagok jóváhagyják. 

Forrás(ok): football-italia.net