Az autókedvelők lelkét simogatta a Porsche, amikor januárban bemutatta a Vision 357 tanulmányt, egy igazén egyedi koncepciót, amely az utóbbi évek egyik legjobban sikerült darabja. Goodwoodban pedig a sebességőrültek fesztiváljára elkészítették a zuffenhauseniek a folytatást a Speedster személyében.

Ahogy a 357, úgy a 357 Speedster is a hagyományok tiszteletére jöhetett létre, hiszen a legendás 356-nak állítanak emléket a jubileumi, 30. évfordulós Goodwood Festival of Speed alkalmával. Miután a patinás eseményen mutatja meg a közönségnek a Porsche a tanulmányt, szeptemberben az Egyesült Államokba kerül a Rennsport Reunion kiállításra.

Öröm az autókedvelők számára

Küllemét tekintve a Speedster számos elemet kapott a keménytetős verziótól, amelyet januárban tárt elénk a gyártó. Ám a speciális, alacsony kiképzésű szélvédő, sőt, inkább szélterelő miatt még tetszetősebb, még légiesebb a sportautó.

A fényezést a Marble Grey és Grivelo Grey árnyalatokból rakta össze a Porsche, miközben szép kontrasztot alkotnak a Miami Blue színre fújt részletek. Utóbbi színt viseli a vontatószem elöl és hátul, valamint a méretes 75-ös „rajtszám”. Azonban a letisztult formaterv mellett számos apró, tetszetős részlet teszi teljessé a képet.

Egyedi pilótafülkét kapott

A hátsó kerekek előtt pici unikornis dísz szerepel, míg a klasszikus visszapillantó tükrök helyett modern, kamerás megoldást láthatunk. Az első és hátsó lámpákat a burkolatok mögé rejtették, pontosabban integrálták. A hátsó traktuson feltűnik a jellegzetes, vízszintes tagolású hűtőnyílás, amely egyben a harmadik féklámpát is tartalmazza.

A szemet vonzzák egyébiránt a 20 col átmérőjű, magnéziumból készült felnik is, ráadásul karbon kupakokat, és központi anyás rögzítést is kaptak. Ezeket a felniket a Porsche szerint a 356, valamint a 356 B kerekei inspirálták.

Ennél letisztultabb és múltidézőbb aligha lehetne

Az utastér a vezetőre szabott, együléses kialakítású. A sofőr karbonhéjas ülésbe csúszva vezethet, amelyet egyébként a jármű vázába integráltak a szakemberek. A külsőhöz illenek a Miami Blue biztonsági övek, miközben az óracsoport is speciális. Utóbbit egy áttetsző elem alkotja, amelyre minden fontos adatot kivetít az autó.

„A Porsche Vision 357 egyfajta tisztelgés a márka első modellszériája előtt, amelyek Ferry Porsche álom sportautói voltak. És a 356 azóta szilárdan kötődik a márka történetéhez kupé és nyitott formában egyaránt, ez a koncepció valósul meg a tanulmányautók által. A Porsche Vision 357 Speedster a márka esszenciáját testesíti meg. Vezetési élmény és dinamizmus egyvelege, egy extrém letisztult formába öntve” – mondta Michael Mauer, a Porsche elnöke.