Jó ideje keringenek pletykák arról, hogy a BMW alapokon újjáéledő Toyota Supra a kétliteres, valamint a soros hathengeres, háromliteres erőforrás mellett még potensebb hajtásláncot kap. A GR Yaris és a GR86 bemutatása után joggal várhatjuk, hogy GRMN részleg a BMW-vel együttműködve a legendás nevet viselő kétajtós kupéból is kihozzon valami igazán vagányat még az elektromos jövő beköszönte előtt.

A GR Supra a nyitott tetejű BMW Z4 közeli rokona, azonban a közös műszaki alapok ellenére a japánok rengeteget dolgoztak azon, hogy mint külsőre és belsőre, mind vezetési élményre eltérő karaktert hozzanak létre. És mivel a Z4 M alkatrészekkel is felvértezhető, joggal merülhet fel egy még potensebb, még keményebb Supra életre hívása, amiben a Gazoo Racing futóműves szakértelme jól jöhet.

Erőforrás tekintetében a háromliteres twin-turbó motorról van szó, amely az M4 CSL-ben akár 551 lóerőre is képes 650 Nm mellett. A jelenlegi 258 lovas négyhengeres, valamint a 340 lóerős hathengereshez képest valóban jelentős előrelépést lehetne elérni egy 500 lóerő körüli verzióval, ami mellé a Gazzo Racing komoly futóművet tud illeszteni. Ehhez pedig közvetlenebb kormányzás, tömegcsökkentés és nagyobb teljesítményű fék is dukál.

És persze a fokozott képességekhez mokányabb külsőt is kaphatunk majd, olyan aerodinamikai elemekkel, amelyek nem a látványt, hanem a teljesítményt növelik. Nyilván még sportosabb lökhárítókra, méretes légterelőkre, temérdek GRMN logóra és új könnyűfém kerekekre számíthatunk.

A gyártóhoz közeli források szerint ráadásul már nem is kell sokat várnunk, ugyanis a Supra GRMN debütálását 2023 őszére taksálják. Mindemellett érdemes azt is megjegyezni, hogy 2025-2026 környékén eljön a modellváltás, tehát a fokozott teljesítményű csúcsmodellt 2024-nél később nem lenne értelme bemutatni.